2016. február 24., szerda

Agykontroll könyvek a 90-es évek elejéről

Agykontroll könyvek a 90-es évek elejéről


Agykontroll könyvek a 90-es évek elejéről



Agykontroll könyvek a 90-es évek elején kezdtek el szép számban terjedni hazánkban. Maga az agykontroll is 1990 táján lépett az életembe, könyvek formájában. A José Silva életéről szóló könyv vonzott, s maga az Agykontroll könyv is. Belső késztetést éreztem ezek megvételére, s aztán követte őket a többi. Ezek a könyvek számos más, az elménk képességeit kihasználó, s fejlesztő könyvhöz adtak kedvet. Ezúttal főként az 90-es években, annak is az elején megjelent agykontroll könyvekről ejtek néhány szót.




José Silva – Az agykontroll megteremtője


Ez volt az a könyv, amely által megismerhettük e nagyszerű ember élettörténetét. A könyv nem csupán egy egyszerű életrajz, érdekes, változatos, tanulságos és nagyon hasznos. Megismerhetjük belőle José nehéz gyermekkorát, és azt, hogyan vitte véghez élete során elképzeléseit.
A műből világosan kiderül, mi módon kezdte el a kis José használni a jobb agyféltekéjét, s később hogyan ébredt rá elméjének varázslatos hatalmára. Rendkívül talpraesettnek bizonyult, és már gyermekként megmutatta
üzleti érzékét. A könyvből végigkísérhetjük az agykontroll kialakításának folyamatát, a sok kísérletezést, tapasztalatszerzést, és a társadalom kezdeti ellenállását is.



Agykontroll Silva módszerével


Ez az 1977-es könyv az alapja az agykontrollnak, és a rendszerváltás idejére hazánkba is elérkezett. Ebben nem kis érdeme van Dr. Domján Lászlónak, aki által később számos agykontroll könyvhöz juthatott a magyar olvasóközönség.

Amikor először olvastam ezt a könyvet, engem is megdöbbentett, miket lehet elérni az elme erejével, mivel akkoriban még nem voltunk úgy ellátva ezzel a fajta irodalommal. A könyv segítsége által bárki tudatosan birtokba veheti elméjének mélyebb (magasabb?) képességeit, programozhatja a tudatalattiját, és mindezt kamatoztathatja életében. Megismerhetjük az agy frekvenciáit, legfőképp az alfa szintet, amely a leginkább használatos az agykontrollban.

 


Agykontroll Silva módszerével

A mű megtanít a relaxálásra, testünk és elménk ellazítására, képzeletünk előtérbe helyezésére. Megtanulhatjuk belőle, hogyan fejleszthetjük tanulási képességeinket, hogyan gyógyíthatjuk magunkat és másokat, és hogyan érhetünk el könnyen sikereket az életben. Nem utolsósorban a hatodik érzék kifejlesztéséhez is hatékony útmutatót találunk.




Agykontroll könyvek a 90-es évek elejéről - Gyógyíthatsz


A Gyógyíthatsz című könyv 1986-ban jelent meg Amerikában, én 1991-ben olvastam, s azóta is számtalanszor belelapoztam. Az egészség témája az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó téma hazánkban és világszerte is. Ha (elég) sokan olvasnák ezt a könyvet, mennyivel jobb lenne a helyzet egészségügyileg!

Megtudhatjuk belőle, hogy természetes állapotunk az egészség, és testünk rendelkezik mindazzal az eszközzel, amellyel tökéletes egészségben tarthatjuk magunkat. Sok-sok példán, történeten és gyakorlaton keresztül tanulhatjuk meg egészségünk megtartásának, betegségeink gyógyításának, és mások meggyógyításának elme általi módjait. 

Különösen fontos gyakorlatokat ismertet a fájdalmak megszüntetésére és elsősegélynyújtásra vészhelyzetekben, amikor nincsen orvosi segítség. De ami a legfontosabb, általa az ember megtanulja, hogyan ébresztheti fel és alkalmazhatja saját szervezete öngyógyító mechanizmusát, és válhat egészségessé akár a legreménytelenebb állapotból is.




Agykontroll mesterfokon – nem csak az üzleti életben


Ez a könyv elsősorban a szellemi képességek fejlesztésében, másokkal való kommunikációban, és üzleti, vállalkozói, vagy egyéb kreatív területek fejlesztésében hasznos.



Agykontroll mesterfokon az üzleti életben


Ahelyett, hogy belegabalyodnánk a problémákba és elfáradnánk a nyomasztó terhektől, megtanulhatjuk hatékonyan kezelni ezeket és a tanultakat az előnyünkre fordítani. Az emberi kommunikációban – mind az üzleti, mind a magánéleti – hatalmas szerepe van a kimondatlan gondolatoknak, a telepátiának.

Amennyiben képessé válunk tudatosan kezelni ezt, hatékonyságunk elképesztő mértékben megnövekedik. Kimerülés helyett inkább felfrissülünk, és az elénk kerülő feladatok csak még lelkesebbé tesznek bennünket. Mindehhez csak alkalmaznunk kell a könyv útmutatásait.
Az
Agykontroll mesterfokon –ban a Silva módszer használatának magasabb dimenzióit ismerhetjük meg, az elme zsenialitásának tekintetében.



Silva agykontroll gyakorlatok a 90-es évekre


Ez egy szuper jó agykontroll könyv a 90-es évek elejéről, jócskán túllép az eredeti agykontrollon. Ha jól emlékszem, annak idején még a tv-híradóban is bemutatták. Tag és Judith Powell műve, s az addigi agykontroll (1991-ben írták) legmodernebb technikáit adják közre. Itt meg kell jegyeznem, hogy ma sem tudnék jobbat, a technikák, s a részletek változhatnak, de a lényeg maradandó.

Számos módszer és témakör van érintve a könyvben, számomra mégis a holografikus innergizáció tetszett a legjobban. Ennek az esetében a vizuális, auditív és kinesztéziai érzékek is figyelembe vannak véve. „Magyarra” lefordítva, minden érzékünket igénybe vesszük a programozás során, azaz a látás, hallás, fizikai érzések, szaglás és ízlelés érzéseit is.

Mindezek különböző szemmozgásokhoz, pontosabban irányultságokhoz kapcsolódnak, és ezeket is figyelembe véve nagyon részletes elmebeli képeket alkothatunk. Számos példa és leírás segíti az olvasót, nagyon sok életbeli helyzetet érintve, bár néha elég röviden. A sok gyakorlati technika és a módszerajánlások mindenesetre nagyon hasznosak.


Agykontroll könyvek - A sikeres üzletember


Ez a könyv 1992-ben jelent meg külföldön és nálunk is. Abban eltér az eddigiektől, hogy itt nem(csak) agykontrollról, hanem gondolkodásmódról és üzleti hozzáállásról is szól a történet.


 

A sikeres üzletember


Elsősorban üzletemberek, eladók, hálózatokat építők, vállalkozók forgathatják haszonnal, de az élet mindennapos anyagi ügyeiben boldogulni akarók számára is előnyös az ismerete. A sikeres üzletember könyvben sok tanulságos történet van, amelyeket nem felejtünk el egyhamar.

Megvan az a nagy előnye más üzlettel, s anyagi sikerekkel foglalkozó művekkel szemben, hogy ez esetben az agykontroll módszereit is használva ismerhetjük meg a megoldásokat. Ez pedig megtöbbszörözi a lehetőségeket, így az eredmények is nagyobbak lesznek. Egyszerre gyakorlatias és életszerű, s mellette szórakoztató olvasmány is ez a könyv.



Ajánlom ezt a cikket is:
       A 10 legjobb gondolkodásmód könyv     


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés