2016. június 5., vasárnap

Vonzás törvénye könyvek ajánló, bemutatás, lista

Vonzás törvénye könyvek


Vonzás törvénye könyvek ajánló, bemutatás, lista



Vonzás törvénye művek


A vonzás törvénye könyvek a vonzás törvényén alapuló gondolkodásmód, beállítottság, életszemlélet alapú könyvek. Bár hosszú előzménye volt ezen irodalomnak, igazán, mint jelenség a 2000-es években kezdtek terjedni.


Alapjául leginkább az egyik előző cikkben bemutatott Esther és Jerry Hicks könyvek szolgálnak. Számos szerző foglalkozott a témával, e cikkben egy részüket érintem, s a végén a vonzás törvénye könyvek listáját is elolvashatod.


 



Vonzás törvénye könyvek ajánló, bemutatás


Esther és Jerry Hicks könyveiről a fentebb említett cikkben már volt szó, ezúttal a többieket mutatom be tömören, vázlatszerűen.
 

Lynn Grabhorn - Elnézést, az élet vár könyv

 
Lynn Grabhorn azt tanította, a gondolatok és az érzelmek hogyan formálják életünket. Amerikában 1999-ben jelent meg az Elnézést, az élet vár című könyve, nálunk A vonzás hatalma címmel. Lynn Grabhorn az életből vett példákkal, és életszerűen, vidáman vázolja, hogyan emeljünk érzelmeinket, s ezáltal rezgéseinket egy magasabb szintre. Megmutatja, mi az oka, ha vágyaink, álmaink nem valósulnak meg. 
 

Michael J. Losier - Így működtesd a vonzás törvényét!

 
Michael J. Losier egy kanadai motivációs előadó, aki Lynn -hez hasonlóan, saját kiadásában jelentette meg az Így működtesd a vonzás törvényét! című könyvét. Ebben a könyvben a gyakorlatban mutatja be, hogyan használhatjuk a vonzás törvényét céljaink elérésére. Noha nem egy Brian Tracy féle mű, vannak átfedések. Az Így működtesd a vonzás törvényét! 2003-ban jelent meg, s olyan sikeres lett, hogy később 28 nyelvre lefordították.
 
 

Rhonda Byrne vonzás törvénye könyvek 


Rhonda Byrne –t nem szükséges bemutatni a magyar olvasóknak, hiszen aki kicsit is járatos a témában, látta, vagy hallott a „A titok” –ról. Bár kétségtelen a világra gyakorolt pozitív hatása, hatalmas marketingfogásnak tartom, hogy titok –nak nevezett valamit, amiről már sok-sok évtizede írtak, másként, mások. Neki később megjelentek a témához többé-kevésbé hasonló művei, ilyenek például Az erő (2010), A varázslat (2012), és A hős (2013).
 

Jack Canfield, D. D. Watkins - Élj a vonzás törvénye szerint!


Jack Canfield és D. D. Watkins 2007-ben közösen szerezték az Élj a vonzás törvénye szerint! című könyvet. Ebben a műben szintén a vonzás törvényén alapuló módszereket és technikákat mutatnak be. Egészen az önmegismeréstől kezdve, céljaink megfogalmazásán, és a szellemi törvények alkalmazásán át, végigvezetnek egy teljesebb élet megteremtéséhez.


 

Vonzás törvénye művek



Válj a vonzás törvényének mesterévé könyv


Jack Canfield
társszerzőként Marc Victor Hansen –nel, Jeanna Gabellini –vel és Eva Gregory –val adta ki 2012-ben Válj a vonzás törvényének mesterévé! című művet. Egyébként az első két szerző inspirációs történetek gyűjteményeiről is híres. A könyvben a hála, az intuíció, a viselkedés, az elvárás módszereit - valódi történetekkel színesítve - ábrázolják a vonzás törvényének hatékony alkalmazását.
 
 

Vonzás törvénye könyvek: Lisa Love – A titkon túl 

 
Lisa Love A titkon túl című, 2007-ben megjelent műve – az előzőekkel ellentétben – túllép a fizikai dolgokon és vágyakon. Arra világít rá, hogy mielőtt a vonzás törvényét materiális javak felhalmozására használnánk, tanuljuk meg a spirituális alkalmazását. Tudjuk meg, mi a feladatunk az életben, a „magasabb erő” mit vár el tőlünk, s ezáltal később egy nagyszerűbb világ létrehozásában vehetünk részt. 
Az számít, az ember mit tanul meg mindabból, amihez hozzájutott, s hogyan képes ezeket építően, a közösség számára is előnyösen használni. Nagyszerű dolog, hogy az életen túli lényegre is rávezeti az olvasót.
 
 

Gabrielle Bernstein – Szupervonzás



Gabrielle Bernstein 2019-ben Amerikában megjelent könyve egyszerű szavakkal szól az olvasóhoz. Végig vezet azokon a pillanatokon, ahogyan a mindennapokban önkéntelenül gondoljuk, fókuszáljuk, s hozzuk létre azt, amit megtapasztalunk.

Saját példáit felhozva és a gyakorlati útmutatásokat megadva beszél a beállítottságunk hatalmának felhasználásáról a mindennapokban.

 


Vonzás törvénye művek listája


Amikor össze akartam gyűjteni a vonzás törvénye könyvek lista címeit, nem gondoltam, hogy milyen lehetetlen feladatra vállalkozom. Ugyanis logikusnak tűnt, hogy azokat a könyveket soroljam ide, amelyek a vonzás törvényével foglalkoznak. Csakhogy számos könyv van, amelyek nem kifejezetten ezzel foglalkoznak, mégis ide sorolják őket, és számos olyan, amelyik ezzel foglalkozik, de más megvilágításban, más szavakkal.
Sok külföldi összeállítás mindenféle pozitív gondolkodásmód könyvet ide sorol, amivel én nem értek egyet, mert bár van közvetett kapcsolat, azért ha minden ilyen művet ideveszünk, nincsen határ. Például az önbizalom könyvek, vagy a motiváló könyvek sem ide tartoznak. Ezért hát összeállítottam egy (nem teljes) listát és rád bízom, hogy tetszésed szerint ezt szűkíted, vagy bővíted, ahogyan Te jónak látod.



Vonzás törvénye könyvek lista


Esther és Jerry Hicks - Új élet 1. (A New Beginning I: Handbook for Joyous Survival)   1988

Esther és Jerry Hicks - Új élet 2. (A New Beginning II: A Personal Handbook to Enhance your Life, Liberty and Pursuit of Happiness)   1991

Lynn Grabhorn - A vonzás hatalma - Gondolataink és érzéseink bámutalos ereje (Excuse Me Your Life Is Waiting, The Astonishing Power Of Feelings)   1999

Michael J. Losier – Így működtesd a vonzás törvényét! (Law of Attraction: The Science of Attracting More of What You Want and Less of What You Don't)   2003

Esther és Jerry Hicks - Kérd és megadatik! 1. - Tanuld meg beteljesíteni vágyaidat!  (Ask and it is Given: Learning to Manifest Your Desires)   2004

Esther és Jerry Hicks - Kérd és megadatik! 2. - Az elfogadás törvénye   2005

Esther és Jerry Hicks - A vonzás törvénye (The Law of Attraction: The Basics of the Teachings of Abraham)   2006

Rhonda Byrne – A titok (The Secret)   2006

Jack Canfield, D. D. Watkins - Élj a vonzás törvénye szerint! ( Key to Living the Law of Attraction: A Simple Guide to Creating the Life of Your Dreams)   2007

Lisa Love - A Titkon túl (Beyond the Secret: Spiritual Power and the Law of Attraction)   2007

Esther és Jerry Hicks - Az érzelmek megdöbbentő ereje (The Astonishing Power of Emotions)   2007

Denise Coates - Feel It Real!: A Guided Approach to Bringing the Law of Attraction into Your Life   2008

Esther és Jerry Hicks - A bőség törvénye (Money and the Law of Attraction: Learning to Attract Health, Wealth & Happiness)   2008

Esther és Jerry Hicks - A kapcsolatok törvénye (The Vortex: Where the Law of Attraction Assembles All Cooperative Relationships)   2009

Rhonda Byrne - Az Erő (The Power)   2010

Jack Canfield – Marc Victor Hansen – Jeanna Gabellini – Eva Gregory
Válj a vonzás törvényének mesterévé! (Life Lessons for Mastering the Law of Attraction: 7 Essential Ingredients for Living a Prosperous Life)   2012

Rhonda Byrne – A varázslat (The Magic)   2012

Rhonda Byrne – A Hős (The Hero)   2013

Katherine Hurst - The Secret Law of Attraction: Master the Power of Intention   2016
 
Gabrielle Bernstein - Szupervonzás (Super Attractor)   2019


Könyvírás és a vonzás törvénye: Ne írásokat adj el, hanem élményeket


Kapcsolódó cikk: Miért működik a vonzás törvénye?




Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

 


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés