2016. október 18., kedd

A Jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja Star Wars könyv

A Jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja Star Wars konyv

 A Jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja Star Wars könyv





Jason Fry A Jedi fegyvere Luke Skywalker kalandja Star Wars könyv 2015 őszén jelent meg. Az ifjúsági regény főszereplője Luke, és a Csillagok háborúja eseményeit követő időben játszódik.




Jason Fry Luke Skywalker kalandja tartalom, történet


Luke és Wedge X-szárnyújukkal repdesnek a galaxisban, folyamatosan borsot törve a birodalmiak orra alá. A Devaron –tól Luke új küldetést kap egy Y-szárnyúval, amelyre magával viszi Thripiót és Artut. Kisebb küzdelembe keveredik birodalmiakkal, s mivel a gép megsérül, visszatér a Devaron bolygóra, ahova amúgy is szólította az Erő.
Talál valakit, aki segít helyrehozni a gépet, s egy idegen lény segítségével, a dzsungelen át egy régi, jedik által lakott helyre megy.


 


Jason Fry A Jedi fegyvere jellemzés


Általában a fülszövegek túl sokat árulnak el egy-egy Star Wars regényről, s ez esetben – amellett, hogy a végjátékot is leírják, nem is helytálló az egész. Nem is az Luke küldetése, ez a helyzet csak úgy jött. Az Erő vitte bele.





 A Devaron bolygó
A Devaron bolygó


A Jedi fegyvere könyv elején legalább meg van említve a Circarpous, ami ugye az Erőpróba című regényben szerepelt. Az a regény még a régebbi Star Wars írások közé is nehezen volt beilleszthető, de minden hibája ellenére izgalmasabbnak tűnt ennél. Nem rossz könyv Luke Skywalker kalandja, de tényleg csak ifjúsági, nincsen benne semmi különös.
Egy kicsit felfokozta a várakozásomat, amikor a „tiltott zónába”, valamikori jedi „tanyahelyre” igyekezett Luke. De aztán ott elvesztegettük az időt a gyakorlásaival – ami számára hasznos volt – de olvasóként kicsit sok. A végső „csata” elmegy, amúgy az egész könyv nem egy nagy eresztés. Ifjúsági ide vagy oda, A csempész futása – Han Solo és Csubakka kalandja sokkal jobban tetszett.


Értékelés (saját tetszési indexem)
5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)



Kapcsolódó cikkek: Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja

                            X-szárnyúak regények
                            Kevin Hearne A Jedik örököse

 
Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés