2017. április 28., péntek

A kék hegyek kincse Emilio Salgari kalandregénye

A kék hegyek kincse Emilio Salgari kalandregénye


A kék hegyek kincse Emilio Salgari kalandregénye




Emilio Salgari tengeri-szigetes kalandregénye, A kék hegyek kincse 1907-ben jelent meg először, Il tesoro della montagna azzurra címen, Firenzében.


Emilio Salgari A kék hegyek kincse, tartalom, történet


Két fiatal, egy ifjú és húga megtudja, hogy apjuk emberkevőkhöz került
Új Kaledónia térségében, de még eljuttatott egy információt rengeteg kincsről. Találnak egy kapitányt, aki hajlandó elvinni őket a távoli, tengeri útra. Csakhogy iszonyatos vihar tör ki és a hajó tönkremegy a cél előtt.
Nincs más lehetőségük, tutajt ácsolnak és azon próbálnak meg eljutni a szárazföldre, viszont alig maradt élelmük és kénytelenek a tengerből eledelt szerezni. De valaki tönkreteszi az irányt mérő műszereket, ezért még nagyobb bajba kerülnek. Tudják, hogy áruló van köztük, aki egy riválisnak az embere lehet, aki szintén a kincs után tart, de nem tudják, ki lehet az.



Emilio Salgari A kék hegyek kincse könyv



Emilio Salgari A kék hegyek kincse kalandregény jellemzés


A kék hegyek kincse könyv iszonyat jól kezdődik, az eleje izgalmas, egzotikus, katasztrófaszerű. Nem olyan fárasztó, leírásos, mint Verne Rejtelmes szigete. Az Új-Kaledónia környéki helyszín még olvasva is szép, a könyvnek ez a része valóban letehetetlen. Számomra érdekfeszítő volt, annak ellenére, hogy sok hasonló történet van, mivel Salgari folyamatosan fenn tudta tartani a kíváncsiságot.
A regény közepe és vége semmivel sem bővelkedik kevesebb kalandokban és izgalmakban, mégsem ragadott meg annyira. Valahogy itt éreztem azt, hogy már sok kalandregényt olvastam, és többé-kevésbé kiszámítható volt, mi fog történni. Ilyen szempontból A kék lagúna romantikus kalandregény a kivétel. Nehéz A kék hegyek kincse regényt osztályozni, mert az akción kívül nem sok pluszt ad, azt viszont nagyon jól.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Kapcsolódó cikk: Emilio Salgari Fekete kalóz kalandregény

                             


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés