2017. június 19., hétfő

Claudia Gray Vérvonal Star Wars regény

Claudia Gray Vervonal Star Wars regeny

 Claudia Gray Vérvonal Star Wars regény

Claudia Gray Vérvonal Star Wars regénye 2016-ban jelent meg, és aYavin-i csata után évvel játszódik. A Vérvonal könyv bemutat sok minden, Az ébredő erő cselekményeihez vezető eseményt.


 


Claudia Gray Vérvonal tartalom, történet


Az Új Köztársaság vezetői két csoportba tömörülnek: ez egyik csoport a centralisták, amelyek erősebb központi irányítást szeretnének, a másik a néppártiak, ők nagyobb függetlenséget akarnak a tagállamoknak. Az egyik ülésen a twilekek küldötte arról beszél, hogy a nikto bűnszervezetek sok problémát okoznak náluk.
Mivel a vezetők nem igazán akarnak vele foglalkozni, hiszen a bolygójuk nem tagja az Új Köztársaságnak, Leia – aki már a visszavonuláson gondolkodott – elvállalja, hogy odautazik. A centralisták közül a fiatal Casterfo is jelentkezik, hogy elkíséri. Még indulás előtt találkoznak, s amikor a hercegnő látja, Casterfo mennyi birodalmi relikviát őriz, összezördülnek.
Az utazásra velük megy két fiatal lány, Greer és Korrie, valamint a pilóta, Joph hadnagy. A Bastasha bolygón a nikto vezetőkkel találkoznak, s a játékbarlangban Leia egy szabakkpartiban is részt vesz. Később egy váratlan elrablás is történik, és Casterfo is meglepetéseket okoz.
Visszatérve újabb változásokat sürgetnek az Új köztársaság gyűlésén, és Carise úrnő azt javasolja, legyen egy első ember, akinek konkrét intézkedési hatalma van.
 A Hosnian Prime bolygó
A Hosnian Prime bolygóClaudia Gray Vérvonal jellemzés, kritika, véleményVicces, vagy inkább szomorú olvasni, ahogyan próbálják átírogatni a régi könyvekben már jól összeszedett Új Köztársaság kori történelmet, bár ez a későbbi időszak nem kapott akkora figyelmet régebben. Számomra kicsit nyögvenyelős a Vérvonal regény eleje, néha kicsit beindul, aztán el –ellaposodik a történet.
Vajon miért is kell a szenátusnak a Hosnian Prime bolygón lennie? Egészen eddig a pontig nem derült ki a nyilvánosság számára, hogy ki volt Darth Vader Leiának? A régi könyvekben Luke időnként fejlesztette Leia jedi képességeit, amit itt szépen elfelejtettek. Látszik, hogy a történettel a VII. film előzményeit készítik elő, ezért a sok furcsaság.
Elég hosszan elnyújtott történet, amiben van jó néhány új szereplő. Nekem azért hiányoznak a régiek, például Winter, vagy éppen a Solo ikrek. (Tudom, hogy „törölték”, de számomra ezerszer érdekesebbek voltak.) Joph nem túl erős karakter, Greert bírtam, Casterfo színes egyéniség, Carise úrnő újdonság.  Kicsit sok volt a hullámzás, néha már-már kezdett belendülni a történet, de a végére kellett várnom, hogy igazán élvezhessem. Amire jó volt, hogy kicsit világosabbá váltak a hetedik film eseményeinek okai.


Értékelés (saját tetszési indexem)
5.5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Ajánlott cikkek: Timothy Zahn - A túlélők keresése
                         Nemere István - Hajnal a Trendalon
                         E.K. Johnston - Ahsoka


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+ (alul), s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés