2017. június 4., vasárnap

M. Szolár Judit Bevethetők könyv bemutatás

M. Szolár Judit Bevethetők könyv bemutatás


M. Szolár Judit Bevethetők könyv bemutatás




M. Szolár Judit Bevethetők könyv


M. Szolár Judit Bevethetők könyve különleges módon került hozzám. Ez az első alkalom, hogy egy még ki nem adott műről írok ismertetőt. Az Egyéniségépítés oldalam és főként az Eyn Blogja – Írás sorozat, valamint az Írás a szenvedélyed? c. e-bookom hatására, újabban egyre többször fordul elő, hogy felkérnek véleményre, ajánlásra.



M. Szolár Judit esetében is ez történt, s bizony nehezen álltam kötélnek. Időm kevés rá, ráadásul a krimiket sosem szerettem. Aztán belekezdtem a könyvbe, s már nem volt megállás. Az írónőnek sikerült alaposan meglepnie. Nem számítottam ilyen sodró élményre. Most már hálás vagyok, hogy megjelenés előtt megosztotta velem ezt a zseniálisan megírt történetet.


 

M. Szolár Judit Bevethetők – Valamit valamiért könyv tartalom, történet


Egy Balaton menti kis településen elrabolnak egy kislányt. Az aggódó hozzátartozók hirtelenjében nem tudják, hova lett, csak a telefonhívásra – melyben váltságdíjat követelnek – jönnek rá, hogy nagy a baj. Mivel a rendőrség már értesítve lett, egy akciócsoportot vetnek be, hogy kinyomozzák a tettes, vagy tettesek hollétét.
Rájönnek, merre lehetnek, de a kiszabadítás már korántsem tűnik egyszerűnek. A csoport vezetője az Interpol volt nyomozója,
Ákos, társai mind fiatalok és talpraesettek, bár nem hibátlanok. Csakhamar kiderül, hogy az ügy sokkal bonyolultabb, mint hitték, mert a szálak messzebbre vezetnek, sőt több bűnszervezet, illetve jelentősebb személy állhat a háttérben.





Bevethetők - Valamit valamiért regény


Az akciók veszélyesek, és balesetekkel járnak, úgy tűnik, „magasabb szervek”, vagy személyek hátráltatják a nyomozást, de semmi sem biztos. Az akciócsoport kénytelen rögtönözni, latba vetni minden ügyességét, és néha még a törvény adta lehetőségeket is túllépni, hogy esélyük legyen.

 

Bevethetők könyv jellemzés, vélemény, kritika


Ezt azért nem gondoltam volna! Általában nem szeretem az ilyen bűnügyi jellegű történeteket, mert negatívak halálesetekkel, gyilkosságokkal. Elkezdve az olvasást, a történet szép lassan magához húzott, s egyre inkább kíváncsi voltam a folytatásra. Nagyon szépen bonyolódtak az események, úgy, hogy közben számos izgalmas akciót volt lehetőségem végigélni. Ez legalább hazánkban, a Balaton közelében zajlik, nem mint a Halkirálynő sorozat, amely egy (kitalált?) külföldi országban, mely leginkább az USA -ra hasonlít.
A szereplők egyedi személyisége miatt nem lehetett semlegesnek lenni, muszáj volt szurkolnom, s el kell ismernem,
M. Szolár Judit elég jól adagolta az izgalmakat. Az egész Bevethetők regényben a szereplők végig a keresztnevükön vannak szólítva, egy-egy esetet leszámítva, nincsenek is vezetéknevek a történetben. Ez egy kicsit nehezítette, hogy mindenkit pontosan azonosítsak – mert elég sok szereplőt mozgat – de egyben személyesebb is volt az egész. Ha nem is olyan látványos, mint az egykori VHS akciófilmek és más videók, a történet leköt.
A kivitelezés tökéletes. Az ilyent szeretem. Semmi mellébeszélés, csak annyi leírás ami pont elég, hogy értsük a történetet, és a cselekményen a hangsúly. A történet lendületes és pörgő, itt aztán nem lehet unatkozni, inkább abbahagyni nehéz.
M. Szolár Juditnak ez az első műve ebben a műfajban, a Bevethetők regény mégis olyan benyomást keltett bennem, mintha egész életében ilyen történeteket írt volna. Köszönöm, hogy frissen, kiadás előtt olvashattam!

Ajánlott cikk: 
T.O.Teas - A nindzsaörökség

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:
Write megjegyzés
  1. Kedves Eyn!
    Nagyon szépen köszönöm az értékelésedet!
    Sokat jelent számomra és önbizalmat ad a folytatáshoz!

    VálaszTörlés