2018. június 29., péntek

Cathrin Smith Eredet című regényének bemutatása

Cathrin Smith Eredet cimu regenyenek bemutatasa

Cathrin Smith Eredet című regényének bemutatása




Cathrin Smith Eredet című műve eredetileg Teremtők címmel jelent meg 2011-ben. Ezt a könyvet később átdolgozta, és az új változat e-könyvként már ingyenesen letölthetővé vált.





Cathrin Smith Eredet regény tartalom, történet


A főszereplő lány, Mira Haddad, Egyiptomba utazik, hogy egykori apja múltja után kutasson. Sajnos egyiptomi nagyszülei közben már eltávoztak az élők sorából. Találkozik egy fiatal régésznővel, aki a sivatagban kutat csapatával. A következő napokban több emberrel ismerkedik meg szokatlan helyzetekben, az egyik egy francia lány.
De a legkülönösebb egy köpenybe burkolódzó alak, aki éjszaka a csillagok alá invitálja, és rejtélyes szavakkal figyelmezteti valamire. Egyik napon a régészek találnak valamit, és nemsokára egy professzor is érkezik társakkal, így bővül a csapat. Értékes lelet kerül elő, és a professzor az egyiptológiát tanult Mirát is meghívja, hogy vegyen részt a feltárásokban.


Cathrin Smith Eredet tartalom, történet

Furcsa esetek történnek ismerőseivel, többen különös álmokat látnak. Néhány rejtélyes haláleset is történik, amelyek gyilkosságoknak tűnnek. Miközben Mira próbálja magában összerakni az eseményeket, lassanként rájön, hogy minden összefüggésben van. De az ő múltja (eredete) is különlegesebb, mint valaha is gondolta volna.




Cathrin Smith Eredet könyv jellemzés, értékelés


Kíváncsian fogtam bele az Eredet e-könyv olvasásába, mivel elég népszerű. Az elején nekem egy kicsit nehéz volt számon tartanom a sorozatosan felbukkanó új szereplőket. Mivel Elisabeth Haich könyve óta erősen vonzódom az egyiptomi misztériumokhoz, az ezekkel kapcsolatos regénybeli események is magukkal ragadtak.
Onnantól – vagyis az a rész - amikor a regényben Mira hazautazott, és a különös látogató elvitte ama bizonyos föld alatti helyre, egészen magába szippantott. Egy idő után soknak tűnt az ide-oda futkározás a megszokott helyszínek között, miközben alig halad előre a történet. Kicsit krimi jellegűvé válik, amit sosem szerettem, bár a rejtély egyben felkelti az érdeklődést.
Meglepődtem amikor a „szakemberek” csodálkoztak, hogy régebben is létezhetett frigyláda, mert, hogy Mózes készítette, és azóta van. Dehogy! Olvasd csak el a Bibliai titkok című cikket. Mindig is az egyiptomi kultúra része volt, vagyis a beavatott papok kezelték és a főpapok töltötték fel energiával, Mózes csak mint az utolsó régi beavatott, vitte magával. Mindez megtalálható az általam a cikk elején említett Haich Beavatás című művében, amit a történészek biztos nem olvastak.
Mellesleg a szerzőnek (Cathrin Smith) is javasoltam, hogy olvassa el azt a könyvet, s még talán a Hórusz szeme sorozatot megtekintésre. Mindez azután történt, amikor hajdani Weboldalnépszerűsítő oldalamra tettem be az oldalát és akkor még Teremtők néven futott ez a könyv.
 
 

Cathrin Smith Eredet című regényének bemutatása

 
Cathrin folyamatosan adagolja az információkat az események hátteréről – különösen a múltról – és ez az, ami miatt olvastam a könyvet, mert ez a téma izgatott. A piramisok építésének valós módja, és az óegyiptomi civilizáció jelentős tudása is régóta tudott, de nem köztudott.


Cathrin Smith Eredet könyv jellemzés, értékelés

 
Abban, amit a „mester” elmesél az emberi faj létrejöttéről, fejlődéséről, sok hasonlóság van a Beavatás könyvbeli magyarázattal. Az Eredet regény vége felé szép fokozatosan derülnek ki a dolgok, úgy, ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Jobban talán meg sem lehetett volna írni.
Az izgalom sem marad el, a piramisban való mászkálás, a rejtélyes esetek, s némi félelem élénkké teszi a művet. Igaz, Paul Brunton piramisbeli útja érdekesebb, de az nem regény, hanem valós élmény. Végig nagyon ismerős feelingem van, ez a séma mintha már máshol is olvasható/látható lett volna könyvekben, filmekben. Igencsak krimiszerű az okfejtés ezen a részen is.
Ahogyan szépen kifejtődik minden a végére, s sok mindenre magyarázatot kapunk, el kell ismernem a szerző zsenialitását. Noha volt honnan merítenie, mégis remekül épített fel egy sokoldalú regényt. Külön köszönet illeti Cathrin Smith -et, hogy Eredet című regényét ingyenesen elérhetővé tette, sokak számára jó szórakozást nyújtva.

Ajánlott cikk: Egyiptom beavatási útja
 

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © 2018.06.29. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés