2021. október 8., péntek

Az 1etlen dolog könyv ajánló, bemutatás

 

Az 1etlen dolog könyv ajánló, bemutatás

 

 

Az 1etlen dolog könyv Gary Keller és Guy Papasan műve, melyet 2013-ban adtak ki az USA -ban, és 12 díjat nyert. A mű elérte az első helyet a Wall Street Journal üzleti bestseller listáján, de a The New York Times -nál és az USA Today -nél is bestseller volt, nem szólva az Amazon hasonló listájáról.



Gary Keller és Guy Papasan, Az 1etlen dolog szerzői


Gary Keller a világ egyik legnagyobb ingatlan cégének alapítója, és sikeres üzleti szerző. Guy Papasan főszerkesztő és író, valamint ingatlancég társtulajdonos. Mindketten a Keller Williams Realty cégnél munkálkodnak, Gary mint társalapító, és igazgatótanács elnök, Guy mint kiadói alelnök.

Az 1etlen dolog könyv előtt egy ingatlanos könyvsorozaton dolgoztak, és ez az első művük, amely más téma lett. A mű a hatékonysággal és időbeosztással foglalkozó üzleti könyvek egyik legsikeresebbje.




Az 1etlen dolog könyv bemutatás, tartalom


A mű középpontjában áll az az elképzelés, mely a gyakorlatba ültetve a leghatékonyabb, az egyetlen legfontosabb dolog előtérbe helyezése. A szerző lehántják a leplet az egyszerre sok mindenre figyelő (multitasking) módszer problémáiról.

A munka és magánélet egyensúlyát egészen más oldalról világítják meg, miszerint a siker éppen az egyensúlyozás fázisaiban, a kilendülésben van. Több gyakorlati módszert mutatnak be, melyek a nyerő fókusz kialakítására szolgálnak.

 

Gary Keller es Guy Papasan uzenete

 

Az egyetlen feladatra való összpontosítás középpontba állítása az idő kihasználásának legoptimálisabb módjára törekszik. Az elvek alapja a szabadidő fontossága is, ami része az idő beosztása egyenletének. A szerzők minden rész végén pontokba szedik a legfontosabbakat.



Az 1etlen dolog könyv ajánló, vélemény


Azon könyvek közé tartozik, amit elsősorban a címe miatt vettem meg. Pontosabban amit üzenni akar. Ugyanis én is számtalan dologgal foglalkozom egyszerre, s kellett valami, ami fókuszál. Az 1etlen dolog könyv kiváló eszköznek tűnt, hogy a gyakorlati megvalósításban segítsen.

Nálam nem tartozik a legjobb vállalkozói könyvek közé, de hasznos. A szokások, az akaraterő és a hatékonyság kapcsolata új megvilágításban, gyakorlatiasan ki van fejtve. A Pareto elvet így is már régen ismerjük, de kevés helyen írtak igazán jól használható gyakorlati útmutatót ennek a kihasználásáról.

Az időblokkok kialakítása nagyon tetszett. Nem csak mindenki által megvalósítható, de valóban eredményesebbé és egyben szabadabbá is teszi az életet. A régiek közül számomra Frank Bettger időbeosztása volt még igazán hatékony.

 

Az 1etlen dolog könyv lényege, mondanivalója
 

De leginkább maga a cím – amint rápillantok a borítóra – Az 1etlen dolog, ami igazán inspirál engem. A könyv végén a 4 tolvaj bemutatása, ami hátráltatja a fókuszt, tetszett nekem. A káosz nagyon jól be lett azonosítva, bennem nem is tudatosult, tényleg tartok tőle, s ez miatt is oszlott meg eddig a figyelmem.

Több dolog van, amit már Brian Tracy könyveiben is olvastam, kicsit más oldalról előhozva. A célok felbontásában – az 1etlen dologra vetítve – a folyamat a visszafele tervezésre emlékeztet, ami valóban hatékonnyá teszi az egészet.



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2021.10.08. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés