2021. november 29., hétfő

Edgar Cayce Az akasha krónika titka könyv bemutatás

 

Edgar Cayce Az akasha krónika titka könyv bemutatás

 

Edgar Cayce Az akasha krónika titka könyv 2008-ban jelent meg a Hermit kiadónál. Sajnos a kiadó semmit sem közölt az eredeti kiadásról, pontosan kinek a műve ez, és honnan származik. A magyar kiadási évszámot is csak az internetről tudtam meg.

Külföldön több hasonló könyv van, pontosan ezzel a címmel és tartalommal nem találtam. Még leginkább Kevin Todeschi 1998-as megjelenésű Edgar Cayce in the Akashic Recors című műve passzol ide.



Az akasha krónika titka könyv tartalom


A kötetben többé-kevésbé jelezve van, hogy az akasha krónika pontosan micsoda. Egy hosszú történet szól Anna Campbell és családja vonatkozásairól, valamint a hölgy előző életeiről. Eme betekintések sok mindent megmagyaráznak a családtagok viselkedésével kapcsolatban.

Meditációs-vizualizációs gyakorlatot is kapunk, mely segít belső érzékeinket nyitottabbá tenni. Cayce bemutatja a döntések és jelen választások fontosságát, hogy a sorsunkat állandóan mi magunk alakítjuk újra. Több példa szól olyan emberekről, akik összekülönböztek a múltban, és addig találkoznak újra és újra más életekben, míg fel nem ismerik egymásban az azonosságot.

 

Az akasha krónika titka könyv tartalom

 

Az akasha krónika titka könyv tartalom több személyes esetet bemutat, amikor a múlt ismerete segít a jó pályaválasztásban, vagy foglalatosság eldöntésében. Edgar Cayce azt is tudatosítja az olvasóban, hogy bármilyen a múltja (előző életek), a jövőjét sosem döntik el, hanem elsősorban saját magától függ.



Az akasha krónika titka könyv bemutatás, kritika, vélemény



Edgar Cayce Az akasha krónika titka könyv már régóta a kiszemeltjeim között volt, de csak 2021-ben olvastam, amikor több más művel együtt ezt is megrendeltem. Mit mondjak? A Cayce a reinkarnációról című mű sokkal izgalmasabb volt.

Engem kicsit bosszant az, hogy nem tudom ki a szerző, ki beszél. Mert ugyan sokszor Cayce „veszi át a szót”, de legtöbbször a könyv írója közli a dolgokat. Az Anna Campbell -féle eset érdekes volt, de elég hosszúra nyúlt. Később azokról a férfiakról szóló események, akik a Cayce munkásságát támogató szervezetben voltak, és nem jöttek ki egymással, elég tanulságos.

Sokszor kerül elő az a műben, hogy emberek szerepeket játszanak egymással. Ezeket az energetikai játszmákat a magasabb tudatosság és energiaszint eléréséről szóló könyvemben én is hosszabban kifejtettem. Itt pedig hozzákapcsolhatjuk a különböző életeket, melyek által kerek egészet alkot a folyamat. Ami egyben felfedi a titkot, miért olyanok az emberek egymással, amilyenek.

A munka és az előző életek kapcsolata szintén roppant lebilincselő téma. Magyarázatot ad arra, egyesek miért olyan jók valamiben, és miért nem másban. A közléseket egy kissé mindig áthatja Cayce vallásossága. Ez önmagában nem rossz, de egy kicsit egyoldalú szemszögből láttatja az egészet. Ezt szerencsére árnyalja, hogy minden vallást megtapasztalhatónak, s különböző utaknak tart, s nem a vallás a lényeg.

Mint az emberi tudat fejlődéséről szóló írásomban rámutattam, a keresztény egyház erősen megcsonkította és átváltoztatta a saját érdekeinek megfelelően az eredeti tanításokat. Ez is az oka lehet, hogy a látnok a lélekről beszél, mint a lényegről, holott a szellem (Én) az örök, mint ezt a másik Cayce könyvnél már jeleztem.

 

Az akasha krónika titka tanulságos történetek és mondanivalók

 

A 8. fejezetben bemutatott pár története valami szörnyű a következetlenség tekintetében. A látnok megmondta nekik, hogy csak együtt tudják feloldani folyton felmerülő ellentéteiket, és az egyetlen fiukat biztos nevelésben kell részesíteniük. Erre a következő évtizedekben legalább tízszer szétváltak, újra összeálltak, majd megint szétváltak. Sokszor ezek az együttlétek csak pár hónapig tartottak.

Ráadásul a folytonos költözések és az anyja nyugtalansága miatt a fiú szinte sosem tudott egy tanévet befejezni ugyanazon iskolában. Amikor felnőtt, sokféle állása volt. És vajon milyen mintát ismételt? Többször is megnősült és elvált…

 

Edgar Cayce Előző életek, a Föld fejlődése

 

Az utána következő férfi és hölgy történetei már sokkal pozitívabbak, bár ott is időnek kellett eltelnie. Vagyis az emberek először nem mindig akarták elfogadni amit a látnok mondott, vagy kevésbé érdekelte őket, később mégis beigazolódott. A legnagyobb emberi értékek közé lehetne sorolni azt is, hogy nyitottabbá váljunk, és elfogadjuk egy magasabb szintű információ bölcs tanácsát.

Mint sok más hasonló könyvnél, itt is a bemutatott példák mindig vagy férfiként, vagy nőként reinkarnálódtak sorozatosan, holott többször is nemet váltunk. Az akasha krónika titka könyv lényege kapcsolódik a túlvilági könyvek üzenetéhez is, hogy a sorsot előzőleg megalapozzuk, de utólag mindig megváltoztathatjuk.

Az utolsó fejezetben adott képzelet gyakorlat nagyon jó. Kicsit azért hosszabb is lehetett volna a mű, vagy több különleges eset, de a tanulság benne van. Érdekes lett volna tudni azt is, Cayce mit mondana a végzet lándzsájával, s az ezzel összefüggő történelmi eseményekkel kapcsolatban.



Ha tetszett, oszd meg másokkal is!



A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2021.11.29. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés