2016. március 17., csütörtök

A világ legnagyobb üzletkötője könyv ajánló Og Mandino

A világ legnagyobb üzletkötője könyv


A világ legnagyobb üzletkötője könyv ajánló Og Mandino.




A világ legnagyobb üzletkötője könyv ajánló



A világ legnagyobb üzletkötője könyv a leginspirálóbb művek közé tartozik a világon. Az a legcsodálatosabb benne, hogy tulajdonképpen nem egy egyszerű önfejlesztő könyv, hanem egy nagyszerű regény. A története, amely időszámításunk kezdetén játszódik, magával ragadó erejű. 
Mivel az emberben szunnyadó, örök belső erőre és vágyra épít, különleges energiával kelti fel a lelkesedést. Megmutatja, hogyan tehetjük igazán értékessé magunkat önmagunk és mások számára is.



A világ legnagyobb üzletkötője könyv először 1968-ban jelent meg. Gyorsan bestsellerré vált, s mivel számos nyelvre lefordították, az önfejlesztő irodalom egyik legjelentősebb művévé nőtte ki magát. Ebben a cikkben röviden bemutatom Og Mandino életrajzát, a könyv tartalmát, s pár szóval jellemzem az alkotást.



Ki volt Og Mandino? Og Mandino életrajz


Kicsoda Og Mandino? Og Mandino 1923-ban született az Egyesült Államokban. A második világháborúban katonatisztként és pilótaként szolgált. Miután leszerelt a katonaságtól, biztosítási ügynökként kezdett el dolgozni. Sikertelensége miatt egy téli napon megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata. 
De valami miatt figyelme a könyvek felé fordult, és az önfejlesztő és motivációs művek felkeltették az érdeklődését. Ezzel teljes fordulatot vett az élete. Számtalan könyvtárat felkeresett, törhetetlen vággyal kutatta a siker formuláit, minden ezzel foglalkozó könyvet elolvasva. 
 
 
A világ legnagyobb üzletkötője könyv tartalom

 
 
Rábukkant Napoleon Hill és W. Clement Stone művére, A siker titka - Pozitív Lelki Beállítottság című alkotásra és ez végleg eldöntötte a sorsát. Og Mandino élete gyökeresen megváltozott, sikeres író és előadó lett. Műveiben a Biblia inspiráló hatása is rendszeresen fellelhető.
Több mint 20 könyvet írt, melyek közül A világ legnagyobb üzletkötője aratta a legnagyobb sikert. 1996-ban hunyt el, s addigra motivációs könyvei révén az önfejlesztő irodalom klasszikusai között tartották számon.



A világ legnagyobb üzletkötője tartalom, történet

 
  Egy napon elérkezik az idő, hogy Hafid, a gazdag kereskedő megmutassa barátjának, Erasmusnak a legfőbb titkát. Ezek nem mások, mint bőrtekercsek, amelyek tartalma, s azok elveinek elsajátítása által, bárkinek „módjában áll majd akkor vagyont gyűjteni, amekkorát csak akar”. Hafid hisz benne, hogy egy napon felbukkan az az illető, akinek át kell adnia a tekercseket.
Visszább lépünk az időben, s újra találkozunk a még fiatal Hafiddal, amint Patrosszal, a gazdag kereskedővel beszélget, akinek a szolgálatában áll. Az üzletkötője szeretne lenni, mert elhatározta, hogy a világ legnagyobb üzletkötője és a leggazdagabb ember szeretne lenni. Patrosz meghallgatja az ifjút, de mielőtt bevezetné a siker rejtelmeibe, próbára teszi. El kell adnia egy értékes köntöst, de Hafid maga sem sejti, hogy ez élete egyik legnehezebb feladata lesz.
Semmi sem úgy alakul, ahogy Hafid gondolta, és amikor gazdája elbocsátja egy erszény arannyal, valamint 10 bőrtekerccsel, még nem tudja, mekkora változás elébe néz. Patrosz úgy rendelkezett, hogy bármekkora vagyont szerez, a felét mindig szét kell osztania a kevésbé szerencsések között. A bőrtekercseket azonban senki sem láthatja rajta kívül, amíg egy különleges jel meg nem mutatja, ki a következő kiválasztott.



a 10 bőrtekercs


Először csak az egyes számú tekercset nyithatja fel – amely az összes többi alapja – és addig nem léphet tovább egy-egy tekercsen, amíg el nem sajátította annak elveit. A következő fejezetek a 10 bőrtekercs tartalmát ismertetik, általa megadva azokat az impulzusokat a sikerre vágyó olvasónak, amelyek életét teljes mértékben megváltoztathatják. Ezek egyben a a sikeres élet legjobb szokásaihoz is tartoznak.



A világ legnagyobb üzletkötője könyv ajánló, jellemzés


 Mindig is azokat a könyveket tartottam a leghatásosabbnak, amelyek egy történet által vezetnek be a „magasabb tudásba”, különleges ismeretekbe. Og Mandino eme kis könyve egy igazi remekmű, amely megérinti a lelket, s ezáltal sokkal többet tesz, mint egy átlagos motivációs könyv.
A Jézus születése körüli események elég erős érzelmi töltetűek, hogy olyan környezetbe ágyazva ismerjük meg a főszereplő sorsát, amely ismerős külsőleg-belsőleg. A tíz bőrtekercs valóban drámai erejű, amennyiben engedjük a szavait magunkba áramolni és beteljesítjük életünkben.
Ha valaki üzletkötő, mint például Frank Bettger, igazi kincs számára ez a mű, de ha csak „egyszerű ember”, aki boldogulni akar az életben, ezek az elvek ugyanúgy tökéletesek. Sőt egyfajta pozitív élet és gondolkodásmódot nyújtanak, ami több puszta szavaknál, valódi erővel bír. 
Teljesen más hatással van, ha csupán közlünk valamit, vagy mély lelki tartalommal felruházva közvetítünk. Utóbbi esetben az érzés lélektől-lélekig áramlik, s külső szuggesztió helyett igazi, eleven belső felismerésként tör felszínre. Ez pedig komoly erővé válhat életünkben, amelyet minden tekintetben a javunkra fordíthatunk. Og Mandino könyve az egyik legjobb ebből a szempontból. Nem csak üzletkötőknek.

Ajánlom ezt is:  10 tipp egyéniséged menedzseléséhez

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés