2016. április 3., vasárnap

Donald H. Wisdone Kristálymágia fantasy regény ajánló

Donald H. Wisdone Kristálymágia fantasy regény


Donald H. Wisdone Kristálymágia fantasy regény ajánló


Kristálymágia fantasy regény


Donald H. Wisdone Kristálymágia fantasy regénye 1992-ben jelent meg, a Cherubion könyvkiadó által. Megvettem, és nem is csalódtam benne, üdítő élmény volt. Akkor persze még nem tudtam, hogy Donald H. Wisdone csak egy álnév.

A valódi szerző
Nemes István, aki Ménes Attila közreműködésével írt ezt a regényt. Ami persze semmit sem von le értékéből, sőt, mivel „egyedi” darabról van szó, különleges fantasy regényt olvashatunk általuk.


 


Donald H. Wisdone Kristálymágia könyv tartalom, történet


A Khydron City –ben élő Asan Escariell, régi, értékes infokristályokat talál. A szkiptográffal megnézett kristályon a Kristályszövetség alapszabályzatát találja, és egy képet, amelyen egy fiatal lány van, aki nagyon hasonlít egy általa ismert személyhez. A hírrel barátjához, Suboriorgolihoz igyekszik, aki nem veszi komolyan, érdektelenek számára az olyan dolgok, amelyek kívül esnek személyes igényein.
A városban különös elnökválasztás zajlik, amelynek eredménye befolyással van
Asanra. A kristály eltűnik, és a róla való feljegyzések is, miközben felbolydul a város, Asan különböző alagutakon és általa még nem járt helyeken kénytelen járni. Eközben többször találkozik egy rejtélyes lánnyal, akivel a legváratlanabb helyzetekbe kerül, majd nyomtalanul eltűnik.
Az alsóvárosban való kalandozásai következtében olyan alakokkal hozza össze a sors, mint a
Rettenetes Usuru, a Kegyetlen Rebunban, vagy az Imaember. Úgy tűnik, hogy a kristálymágusok valóban léteznek, bár már senki sem hisz bennük. A változatos helyszíneken való áthaladás folyamán többször is felbukkan Eyla, a már említett fiatal lány, aki úgy látszik, többet tud, mint amit elárul.




kristálymágia


Lassanként ráébred, hogy valamilyen rejtélyes hatalom irányítja a dolgok menetét Khydron Cityben. Csakhogy a választások bajt zúdítottak rá, és egyetlen esélye, ha kideríti, ki vagy mi áll a dolgok mögött. 



Kristálymágia fantasy regény ajánló, jellemzés

 
 
Donald H. Wisdone Kristálymágiája könnyed kis szórakozás, amely azonban megfelel minden igénynek, ami a tartalmat és mélységet is jelenti. Nemes István és társa nagyon jól összerakták ezt a történetet, amelyet jó néhányszor elolvastam. Halvány kis hasonlóság van némely jelenetekben az én Fénysugár az éjből című regényemmel, bár egészen más a történet.
Tetszik, hogy a Kristálymágia egy teljesen önálló fantasy történet, nem kapcsolódik más, kitalált világokhoz. A szereplők nagyban hozzájárulnak a történet élvezetéhez, hiszen olykor esendőbbek, mint egy „átlagember”, de valahogy mégis sikerül átevickélniük a problémákon. A Kristálymágia fantasy regényben – amellett, hogy nagyon „könnyű” olvasni – a humor is végig jelen van, a szereplők furcsaságai, viselkedése és beszédjük által. Ez egészen másfajta humor mint például az első Cugel könyvben, de nekem jobban bejön.
Fokozatosan derülnek ki a háttér információk, a személyek kiléte és az eseményeket mozgató szálak, ami egyre érdekfeszítőbbé teszi a regényt. Kellemes, könnyed kikapcsolódást kapunk a Kristálymágia könyv által, s mivel változatos, sokszor is el lehet olvasni, mert könnyű elfelejteni az apró részleteket.
A regényben van egy sor meglepetés, és egy csomó furcsa, kissé őrült alak, de csak pont annyira furák, hogy a történet értelmes, és izgalmas marad. Az ilyen fantasy regényeket különösen kedvelem, mert nem a „megszokott” történetet és lényeket kapjuk, hanem valami mást, és az újdonság varázsával hat. 
Éppen az ellentéte annak monumentális és drámai fantasy -nek mint például az Avalon ködében játszódó történet, ez pozitívabb, és kedvesebb. A Kristálymágia regénynél nem kell félni, hogy az olvasás unalomba fullad, a szöveg végig szórakoztató marad, mentes mindenféle felesleges leírásoktól.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Hasonló cikk:
  Lyonesse 1. Suldrun kertje

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés