2016. április 6., szerda

Elisabeth Haich Beavatás könyv, életrajz, tartalom, vélemény

Elisabeth Haich Beavatás könyv, életrajz


Elisabeth Haich Beavatás könyv, életrajz, tartalom, vélemény


Beavatás könyv vélemény


Elisabeth Haich Beavatás könyve a spirituális irodalom egyedülálló remekműve. Ha választani kellene, melyik spirituális regény tartalmazza a legmélyebb és legnagyobb igazságokat, egyértelműen a Beavatás –t jelölném meg. Bár elbeszélő formában íródott, „minden szava az igazságot adja vissza”, valóban megtörtént eseményeket beszél el.


Haich Erzsébet Beavatás spirituális regénye először 1960-ban jelent meg Németországban, majd később angol nyelvre is lefordították. Elisabeth Haich jelenlegi életét és az ősi Egyiptomban, a fáraó lányaként, a beavatásra való felkészülését mutatja be párhuzamosan.



Elisabeth Haich életrajz

 
  Elisabeth Haich 1897-ben született Budapesten, arisztokrata családban. Gyermekkorától fogva „különlegesebb” volt a többi gyermeknél, sokan furcsán tekintettek rá. Már akkor hatha jóga gyakorlatokat is végzett, ösztönösen. Az első világháború után művészként (szobrászat, zene) vált ismertté.
Spirituális érdeklődése és tudása hamar megmutatkozott, sokan kértek tanácsot tőle, és ő alapította az első jóga iskolát Budapesten, még a második világháború előtt. Valószínűleg Paul Brunton, a brit író és misztériumkutató volt az, aki Magyarországi útja során „újra” beavatta őt a magasabb szellemi szintre. Férjével való kapcsolatából egy fiúk született, aki pilótaként szolgált a magyar seregben. Elisabeth találkozott Selvarajan Yesudian –nal (pontosabban utóbbi talált rá), aki Indiából érkezett és jógát oktatott. A művésznő felismerte őt és fiát is egyiptomi életéből, és előre látta, a jövőben hol fog élni és jógaiskolát létesíteni.
A háború után az új hatalom nem jó szemmel nézett rájuk, ezért el kellett hagyniuk az országot. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy elvált férjétől, és névleg hozzáment a nála sokkal fiatalabb Yesudian –hoz, aki rendelkezett brit útlevéllel, amely szükséges volt az utazáshoz. Így megmenekültek a deportálástól – amely a rendszer „ellenségeire” várt, és Svájcban jógaiskolát hoztak létre.





Elisabeth Haich, azaz Haich Erzsébet
Elisabeth Haich, azaz Haich Erzsébet


Elisabeth Haich életrajza ezzel nyugodtabb áramlatokba került. Olaszországban is nyitottak egy nyári jóga iskolát, amely később szintén Svájcba települt. Spirituális bölcsességét folyamatosan megosztotta a tanítványokkal, így egységbe foglalta a testi gyakorlatokat a szellemi tudással és megértéssel. 
Haich Erzsébet Beavatás könyv kiadásán kívül több könyv megjelent a neve alatt, Yesudiannal közösen is, mint például A szexuális erő és a jóga, a Sport és jóga, vagy A Tarot bölcsessége. Elisabeth Haich élete végéig tevékeny volt, és folyamatosan megosztotta tudását másokkal, a felfogóképességük mértékében. 1994-ben, 97 évesen távozott a földi síkról.


Elisabeth Haich Beavatás könyv tartalom, történet


Elisabeth kislányként kezd „önmagára” ébredni. Egyszer csak arra a gondolatra jut, hogy a szülei nem az ő valódi szülei, majd rájön, hogy a napfelkelte sem olyan, amire ő „emlékezett”. Később eszébe jut az „egység” és elkezdi keresni a külvilágban, de hamarosan rájön, hogy még a barátságban sem leli azt fel.
Miközben növögetnek nővérével, testvérei születnek és további élményekkel gyarapodik. Rendszeresen furcsa testhelyzeteket vesz fel időnként, amin családtagjai csak mosolyognak, mígnem egy sokat látott ember rájön, hogy a hatha jóga gyakorlatait végzi.
Ahogyan kezd felnőni, néha látomásai vannak a jövőről és egyre furcsább dolgokat él át. Megismeri élete párját, de mégsem leli a „világosságot”, ami idővel komoly szemproblémákban jelentkezik. Hosszú idő után lelki-szellemi fejlődése egyre magasabbra ível, és meditációiban egyre mélyebbre jut.
Egy napon aztán feltárul előtte a múlt, elveszett emlékei. Megpillanthatjuk őt időszámításunk előtt több ezer évvel, Egyiptomban, a fáraó lányaként. Édesanyja már régebben elhunyt, így most neki kell átvennie a szerepét. Születésnapjára ajándékként a beavatást kéri. Csakhogy ehhez még az uralkodó fajnak is (családja megnyúlt koponyával rendelkezett) hosszú évek felkészítésére van szükség.
A templomba kerül, ahol délelőttönként részt vesz a gyakorlatokon és tanításokon, míg délutánonként uralkodói kötelességeinek tesz eleget. A mestere a főpap, Ptahhotep lesz, aki egyben apja bátyja. Ptahhotep fokozatosan, részről-részre bevezeti őt a legmagasabb tudományokba. Ennek során a világegyetem törvényeinek örök működését ismerhetjük meg. Megtudjuk a geometria, az asztrológia és más tudományok alapjait, s legfőképp azt, hogyan illeszkednek ezek szervesen az emberi lélek sorsához. Kiderül a piramisok építésének és rendeltetésének, az életpálcának, valamint a frigyládának a titka. Ezeken az oldalakon feltárul előttünk minden korok legfőbb kérdéseinek a magyarázata.
A fáraólány egyre fejlettebbé válik szellemileg-lelkileg, akarati úton irányítani tudja a kocsikat húzó oroszlánokat, és számos más képesség birtokába jut. Hamarosan át kell esnie a beavatáson, amelynek során a legmagasabb energiákat vezetik a testébe. Mivel még nem szerzett elég földi tapasztalatot – többek között a szerelmet sem ismerte meg – fennáll az esélye, hogy a beavatás alatt, vagy utána elbukik. Még visszaléphet, és eddigi tudásával élhet tovább, de nem hátrál meg. Készen áll a beavatásra. 
 
 

Elisabeth Haich Beavatás spirituális regény jellemzése


A Beavatás című könyv élményanyagát nem lehet úgy megvizsgálni és értékelni, mint mondjuk egy szépirodalmi művet. Míg utóbbiak jócskán merítenek a képzelet tárházából, a Beavatás személyes tapasztalás leírása. Természetesen egy „átlagember” számára, aki még a materiális világ bűvkörében él, ez sem több a képzelet alkotásánál. 
Aki azonban kezd „ébredezni”, s rájönni, hogy a mindenség erőit való szellemi törvények mozgatják, az ő számára megvilágosító erővel bír a könyv elolvasása. Elisabeth Haich gyönyörűségesen tisztán olvassa az akasha krónikából saját egyiptomi életét.




Egyiptomi beavatás


A Haich Erzsébet Beavatás mű más, mint egy egyszerű regény. Nem az izgalmakra épít, mint a kalandregények, megoldandó rejtélyekre, mint a krimik, vagy fantasztikumra, mint a sci-fik. Így aki hasonló élményekre vágyik, csalódni fog. Meglátásom szerint szükséges valamilyen „spirituális felébredettség”, hogy a maga mélységében hassanak a regény üzenetei. Elisabeth Haich ezzel a művel óriási kincset adott az emberiség számára. Valószínűleg jó ideig még csak kevesek veszik észre ennek a jelentőségét. A többség továbbra is azt hiszi, rabszolgák építették a piramisokat (vagy ami még rosszabb idegen lények), és az ősi egyiptomi civilizációt is egy kevésbé fejlett, többistenhitű népnek gondolják.
Azon kevesek számára, akik a Beavatás olvasásakor érezték azt a bizonyos „deja vu” érzést, mintha fellebbenne a fátyol a létezés titkairól, a könyv egy útmutató a magasabb tudatossághoz. Előtte csak az Egyiptom beavatási útja című könyvből tudhattunk meg bizonyos dolgokat a témáról.



Beavatás könyv vélemény


Semmilyen más könyvben nincsenek így leírva ezek az ősi tudásanyagok. Még Lobszang Rampa tibeti történetei is csak röviden utalnak a misztériumokra. Ptahhotep közlései teljesen pontosak, egyetlen felesleges szó sincsen bennük. Száz és száz előtte íródott ezoterikus mű sem volt képes ilyen mértékben felfedni az „eredeti tudást”, amelyet az ókori civilizációkat megalapító „isten fiai” birtokoltak.
Elisabeth Haich emlékeinek felszínre bukkanása korszakalkotó, annál is inkább, mert egyre többen lesznek, akik hasonlóképp emlékezni fognak. Ez pedig földi civilizációnk új hajnalát hozza el számunkra, szellemi szinten is. Egyiptommal kapcsolatban érdemes a Hórusz szeme című spanyol ismeretterjesztő sorozatot is megnézni.
Azt pedig nagyon jó jelnek tartom, hogy a spirituális tanító, azaz Haich Erzsébet magyarként született meg ezen életében, amikor újra „felébredt”. A Beavatás könyv vélemény sem szokványos, mivel olyan alkotás, mint egy regény, amelyet szórakoztatás végett vehetünk újra és újra elő. Olyan könyv, amely egyszerre hat a lélekre és a szellemre, értelmünkre és érzelmeinkre, mondataiban ősi bölcsességet és erőt hordoz.



Értékelés (saját tetszési indexem)
10
(1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

14 megjegyzés:
Write megjegyzés
  1. Szia! Köszönöm a könyv jellemzését, teljesen egyetértek veled.👌 A köny csúcs! Olvasásakor vele együtt lettem " Beavatott."
    Tudnál esetleg hasonló könyvet ajánlani?📔
    Köszönöm😉

    VálaszTörlés
  2. Nem véletlenül tettem oda a kapcsolódó cikkek linkjeit. Egyébként nincsen hozzá hasonló, egyedülálló a világon. Én is azóta vágyom rá, de egyik könyv sem közelíti meg.

    VálaszTörlés
  3. Jól van na😄Csak gondoltam hátha...😄
    Ne akkor felkutatom azokat a kapcsolodó könyveket.😄☝️

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is az egyik legjobb könyv ebben a témában. Nekem még nagyon tetszett Robert Lawson: Lélek útja c. könyve is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, azt is megnézem 😉

      Törlés
    2. Az odaát még egy fokkal jobb
      Olvastam mindkettőt
      Fantasztikus

      Törlés
  5. Egy könyv ajánlat:
    Michael Newton - A lelkünk útja

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Kryon - Hazatérés (Michael Thomas és a 7 angyal) Önvalóra ébredés...
    Ez lehetne a Beavatás kiegészítője, de még inkább előszele.
    Mind a két könyv Isteni állapotban íródott.

    VálaszTörlés
  8. Most olvasom a "Beavatás" címü könyvet s olvasom itt a kommentjeiteket. Tudom ajánlani Szepes Mária könyveit amik hasonló témában íródtak a "Raquel hét tanitványa" és különös képpen "Az élet örök" ami interjú formájában íródott.Söt édesanyja is könyvet írt a lélekvándorlásról, médiumokról . Ugyanide sorolnám Müller Péter tavaly megjelent könyvét az "Aranyfonál"-t is.

    VálaszTörlés
  9. Hadd említsem még meg "Paramahansa Yogananda: Egy JÓGI önéletrajza" amit ugyancsak érdemes elolvasni...

    VálaszTörlés