2016. április 12., kedd

Legjobb Robert Kiyosaki könyvek bemutatás, ajánló, lista

Robert Kiyosaki könyvek


Legjobb Robert Kiyosaki könyvek bemutatás, ajánló




Legjobb Kiyosaki könyvek

 
 A Robert Kiyosaki könyvek fontos küldetést töltenek be a 90-es évek második fele óta az emberek pénzügyi gondolkodásmódjának megváltoztatásában. Pontosan azt a tudást közvetítik, amelyet az iskolában nem tanítanak, ezért olyan értékesek.


Sajnos az átlagember a pénzügyekről alig tud valamit, az is egyenlő a közhiedelemmel. Kiyosaki művei felvilágosító erejűek, megmutatják, hogyan lehet kiemelkedni az átlagéletből, a megfelelő hozzáállás, életszemlélet és életvitel, és hasznos tudás által.


Robert Kiyosaki könyvek ajánló, bemutatás


Robert Kiyosaki könyvei két szempontból adnak nagy lökést, az egyik a gondolkodás és szemléletmód, a másik a pénzügyi intelligencia fejlesztése. Ezekhez a dolgokhoz az „átlagélet és iskola”, főleg a hagyományos tanítások vajmi kevés, csak arra elegendőek, hogy átlagosan, vagy szűkösen, korlátok között éljük le életünket. Kiyosaki könyveinek éppen az a lényege, hogy felnyissa a szemünket: másképp is lehet, és érdemes!
Kiyosaki számos könyvet írt, itt csak néhány fontosabb műve lényegét vázolom fel tömören, alatta az eddig megjelent Robert Kiyosaki könyvek listájával.


Gazdag papa, szegény papa könyv bemutatás, ajánló


Kiyosaki a Gazdag papa, szegény papa könyvet a 90-es évek közepén írta meg, és a kiadása utáni években bestsellerré vált. A könyvben elmeséli, hogyan tanította meg neki barátja apja az üzleti gondolkodásmód alapjait.
Példákon, történeteken és saját élményein keresztül ismerhetjük meg az iskolában tanult és a gazdagok gondolkodásmódjának különbségeit. Először megtanulja, hogy ne a pénzért dolgozzon, hanem sokkal fontosabbért, a tudásért, és tapasztalatért, amely később sokszorosan megtérül. Megtanulja hogyan viszonyuljon a pénzhez, mi a jó adósság, és mekkora a szavak hatalma.



Robert Kiyosaki könyvek – A Cashflow négyszög könyv


A Cashflow négyszög lényege, hogy felismerjük, melyik negyedbe tartozunk aszerint, ahogyan a pénzünket keressük. A legtöbben az „A”-hoz tartoznak, akik alkalmazottként dolgoznak. Ők ki vannak szolgáltatva a munkaadójuknak, keresetük és szabadságuk korlátozott, cserébe viszonylagos biztonságot kapnak.
A Cashflow négyszög baloldalának másik része az „E”, amely az egyéni vállalkozókat jelenti, akik általában valamilyen szaktudás alapján azok. Ők már függetlenebbek az alkalmazottakhoz képest, dönthetnek idejükről, akár többet is kereshetnek. De korlátozott a rendelkezésükre álló idő, és nem hagyhatják magára vállalkozásukat, mert nem bízhatják másra.
Most jön a Robert Kiyosaki könyvek lényege. A négyszög jobboldalán vannak a cégtulajdonosok „C”, és a befektetők „B”. A cégtulajdonosok és a befektetők más emberek idejét pénzét és tudását használják fel. Rendszereket és hatástöbbszörözést alkalmaznak, ezáltal időben is függetlenné tehetik magukat a folyamatos készpénzáramlás és passzív jövedelemforrások létrehozása által.



Kiyosaki: Visszavonulni fiatalon és gazdagon könyv lényege


A Visszavonulni fiatalon és gazdagon könyvben Robert Kiyosaki elmeséli, hogyan vált „nincstelenből” sikeres vállalkozóvá és érte el, hogy fiatalon visszavonulhasson feleségével együtt. A Fiatalon és gazdagon könyv lényege a hatástöbbszöröző erők ismerete és alkalmazásuk bemutatása.
Itt szintén szóba kerül a szavak, s még inkább a mesék tanulsága, s ereje. A tervezés és a szokások eldöntik jövőbeli sorsunkat és sikereinket. A pénz hatástöbbszöröző ereje mellett meg kell ismernünk azokat az eszközöket, amelyek folyamatos készpénzáramlást biztosíthatnak életünkben. Itt is példákon és történeteken át érthetjük meg könnyen a meggazdagodás és sikeres vállalkozás alapelveit.



Mielőtt feladnád az állásodat könyv ajánló, vélemény


A Mielőtt feladnád az állásodat című könyv szerintem Kiyosaki egyik legfontosabb műve. Nem véletlenül sorolom a legjobb Kiyosaki könyvek közé. Nagyon sokat tanulhatunk belőle, és ha valaki el akar indítani egy vállalkozást – akár úgy, hogy még alkalmazott – ez a könyv alapmű.
Először pontosan megmutatja miben különbözik az állás a munkától, és az alkalmazott a vállalkozótól. Megmutatja mi a valódi, alkalmazható tudás, és maga az életvitel, a folyamat lényegét, amely az anyagi függetlenséghez vezető úton tart. A legszemléletesebbnek a vállalkozás vagy cég háromszögét és az öt szintet találtam. 
Valószínűleg a legtöbb vállalkozás vagy cégvezető nem ismeri ezeket (legalábbis tudatosan nem, csak ösztönösen alkalmazta), pedig tökéletesen vázolja mindezek lényegét. Sok vállalkozás éppen a(z egyik) legfontosabbat, a háromszög alapját, a küldetést nem határozza meg. 
Pedig semmilyen vállalkozás nem maradhat fenn hosszú ideig, ha nem szolgáltat, vagy képvisel valamit, ami túlmutat a „pénztermelésen”. Az öt résznek pedig egyaránt képviselve kell lennie – szakemberek tudásának felhasználásával – hogy minden rendben menjen.  



Robert T. Kiyosaki könyvek lista

(Az eredeti (amerikai) megjelenések évszámaival)



If You Want to Be Rich & Happy: Don't Go to School?: Ensuring Lifetime Security for Yourself and Your Children   1992
Gazdag papa, szegény papa   1997
Biztosíts pénzügyi előnyt gyermekeidnek - pénzügyi IQ-juk növelésével!   1999
Cashflow-négyszög   2000
Gazdag papa befektetési tanácsai   2000
Üzleti iskola   2001
Gazdag gyerek, okos gyerek   2001
Fiatalon gazdagon   2002
Gazdag papa próféciája   2002
Gazdag papa – Adóssságkalauz   2003
Gazdag papa sikertörténetei   2003
Ki vette el a pénzem?   2004
Gazdag papa, szegény papa fiataloknak   2004
Mielőtt feladnád az állásodat   2005
Kijutás a mókuskerékből – képregény gyermekeknek   2005
Miért szeretnénk, hogy gazdagodj   2006  (közösen Donald J. Trump-pal)
Fejleszd a pénzügyi iq-dat      2008
A gazdagok összeeskövése - A pénz 8 új szabálya   2009
Gazdag fivér - Gazdag nővér   2009
The Real Book of Real Estate: Real Experts. Real Stories. Real Life.   2009
Midaszi érintés   2011  (közösen Donald J. Trump-pal)
Tisztességtelen előny - A pénzügyi képzés hatalma   2011
Why 'A' Students Work for 'C' Students and Why 'B' Students Work for the Government   2013
A 21. század üzlete   2014
Second Chance: for Your Money, Your Life and Our World   2015
8 lecke a harctéri vezetésről vállalkozóknak  2015
Miért lesznek a gazdagok még gazdagabbak   2017
FAKE: Fake Money, Fake Teachers, Fake Assets: How Lies Are Making the Poor and Middle Class Poorer   2019


Hasonló téma: Gyorsítósáv a milliókhoz könyv

Ajánlott cikk: Esther és Jerry Hicks könyvek


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés