2016. október 30., vasárnap

Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyve

=" Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyve

 =

Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyve 2015-ben jelent meg, és a Klónok háborúja animációs sorozat tervezett epizódjai alapján került megírásra. Az egyik főszereplő, Quinlan Vos a Köztársaság (Star Wars: Republic) című képregény sorozatban is megjelent már az ezredfordulón.


Christie Golden Sötét tanítvány tartalom, történet


A Mahranee –i csata után Dooku gróf nem kegyelmez az életben maradt helyieknek sem. Ez a mészárlás komoly elgondolkodásra készteti a Jedi Tanács tagjait. Kisebb vita után arra jutnak, hogy valakit megbíznak azzal, intézze el a grófot, s ezzel elejét vegyék a háború folytatásának.
Erre a kiffar származású Quinlan Vos –t szemelik ki, aki jedi, s szeretnék, ha Asajj Ventress –szel együttműködne, aki már gyűlöli a grófot. De mindezt úgy, hogy a nő ne tudjon róla. Quinlan néhány fejvadász által megtudja, hol tartózkodik éppen Ventress, és utána indul. A nő egyedül dolgozik, és nem úgy tűnik, mint aki elfogadna társat, de Quinlan kitartó.
 Sötét tanitvány jelenet


Amikor megtudja a szándékát, Ventress elkezdi képezni a kiffart, a sötét oldal megismertetésével is. Vos jól halad és készítenek egy tervet Dooku likvidálására. Azonban a véghezvitel még annál is nehezebb, mint amilyennek látszott.


Christie Golden Sötét tanítvány jellemzés, kritika


Ez egész jó volt, s végre ismét a régi ismerősök társaságát élvezhettem. Az új könyvekből úgyis hiányzott a régi idő, amikor még létezett a Jedi Tanács. Viszont Ventress elég érdekesen van beállítva. Soha nem jutott eszembe „nőként” gondolni rá, sem kívül, sem belül semmi nőies nincs benne, legalábbis ami a Klónok háborúja animációs sorozatot illeti. Itt meg, mint valami rendkívül vonzó nőként van tálalva. De itt már legalább a megváltozott személyisége van jelen, amelyet az animációs sorozat vége fele megismerhettünk, és régebbi gazdái ellen működik.
Az biztos, hogy könyv formájában sokkal több mindent megtudhatunk erről a történetről, mintha csupán az animációs sorozat része lett volna. A Sötét tanítvány regénynek nincsenek unalmas részei, a „kellemes” olvasmányok közé tartozik. Az örök téma, a sötét és világos oldal közötti ingadozás most is érdekfeszítő és Christie Golden az olvasókat elég sokáig kétségek között hagyja ahhoz, hogy kíváncsi legyen a folytatásra. Bár azt a magas szintet nem éri el a jedi-sith ábrázolásokban és mentális harcokban, mint a Régi Köztársaság egyes regényei, de nem rossz.
 Sötét tanítvány regényA Star Wars képregény sorozatban viszont már volt olyan, hogy Quinlan Vos –t elragadta a sötét oldal, ezért ez a történet bizonyos szempontból annak „felülírása”. Ami azért zavaró, mert fejben egymás után próbálom illeszteni a darabokat. Amikor a regények és a képregények illeszkednek egymáshoz, akkor ez könnyű. De mindezt leszámítva, végig lekötött a mű, annak ellenére, hogy számos „szokásos” szereplő és már ismert helyszín „tért vissza”. A Sötét tanítvány Star Wars könyv fináléja nagyon is izgalmas, drámai és fordulatos. Minden elismerésem Christie Golden –nek, ez egy jó Star Wars könyv.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Hasonló cikkek: Új hajnal Star Wars könyv

                              A Jedi növendék könyvsorozat


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!
A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés