2016. október 30., vasárnap

Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyv ajánló

=" Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyve


Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyv ajánló




Christie Golden Sötét tanítvány Star Wars könyv 2015-ben jelent meg, és a Klónok háborúja animációs sorozat tervezett epizódjai alapján került megírásra. Az egyik főszereplő, Quinlan Vos a Köztársaság (Star Wars: Republic) című képregény sorozatban is megjelent már az ezredfordulón.

Christie Golden Sötét tanítvány tartalom, történet


A Mahranee –i csata után Dooku gróf nem kegyelmez az életben maradt helyieknek sem. Ez a mészárlás komoly elgondolkodásra készteti a Jedi Tanács tagjait. Kisebb vita után arra jutnak, hogy valakit megbíznak azzal, intézze el a grófot, s ezzel elejét vegyék a háború folytatásának.
Erre a kiffar származású Quinlan Vos –t szemelik ki, aki jedi, s szeretnék, ha Asajj Ventress –szel együttműködne, aki már gyűlöli a grófot. De mindezt úgy, hogy a nő ne tudjon róla. Quinlan néhány fejvadász által megtudja, hol tartózkodik éppen Ventress, és utána indul. A nő egyedül dolgozik, és nem úgy tűnik, mint aki elfogadna társat, de Quinlan kitartó.





Sötét tanítvány könyv



Amikor megtudja a szándékát, Ventress elkezdi képezni a kiffart, a sötét oldal megismertetésével is. Vos jól halad és készítenek egy tervet Dooku likvidálására. Azonban a véghezvitel még annál is nehezebb, mint amilyennek látszott.


Christie Golden Sötét tanítvány jellemzés, kritika


A Sötét tanítvány könyv egész jó volt, s végre ismét a régi ismerősök társaságát élvezhettem. Az új könyvekből úgyis hiányzott a régi idő, amikor még létezett a Jedi Tanács. Kicsit vad páros, akár Kanan és Héra, amikor először találkoztak, bár egészen más szempontból. Viszont Ventress elég érdekesen van beállítva. 
Soha nem jutott eszembe „nőként” gondolni rá, sem kívül, sem belül semmi nőies nincs benne, legalábbis ami a Klónok háborúja animációs sorozatot illeti. Itt meg, mint valami rendkívül vonzó nőként van tálalva. De itt már legalább a megváltozott személyisége van jelen, amelyet az animációs sorozat vége fele megismerhettünk, és régebbi gazdái ellen működik.
 
 

Sötét tanítvány Star Wars könyv vélemény

 
Az biztos, hogy könyv formájában sokkal több mindent megtudhatunk erről a történetről, mintha csupán az animációs sorozat része lett volna. A Sötét tanítvány regénynek nincsenek unalmas részei, a „kellemes” olvasmányok közé tartozik. Az örök téma, a sötét és világos oldal közötti ingadozás most is érdekfeszítő és Christie Golden az olvasókat elég sokáig kétségek között hagyja ahhoz, hogy kíváncsi legyen a folytatásra. Bár azt a magas szintet nem éri el a jedi-sith ábrázolásokban és mentális harcokban, mint a Régi Köztársaság egyes regényei, de nem rossz.





Sötét tanítvány jellemzés



A Star Wars képregény sorozatban viszont már volt olyan, hogy Quinlan Vos –t elragadta a sötét oldal, ezért ez a történet bizonyos szempontból annak „felülírása”. Ami azért zavaró, mert fejben egymás után próbálom illeszteni a darabokat. Amikor a regények és a képregények illeszkednek egymáshoz, akkor ez könnyű. 
De mindezt leszámítva, végig lekötött a mű, annak ellenére, hogy számos „szokásos” szereplő és már ismert helyszín „tért vissza”. A Sötét tanítvány Star Wars könyv fináléja nagyon is izgalmas, drámai és fordulatos. Minden elismerésem Christie Golden –nek, ez egy jó Star Wars könyv.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Hasonló cikk:
A Jedi növendék könyvsorozat


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés