2016. október 31., hétfő

Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja

=" Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja

 =


Cecil Castellucci és Jason Fry Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja című könyve 2015 szeptemberében látott napvilágot. A történet A Jedi visszatér eseményei előtti időszakban játszódik, s az események összekapcsolódnak az abban bekövetkező, végső ütközettel.


Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja tartalom, történet


Leia hercegnő a peremvidék szélén találkozik a többi lázadó vezetővel. Kiderül, hogy újabb halálcsillag van készülőben, s csak akkor van esélyük, ha még az elkészülte előtt elpusztítják. Ahhoz, hogy a birodalmiak ne figyeljenek fel rájuk, elterelő hadműveletre van szükség és Leia ezt az akciót irányítja. Mozgo celpont Leia hercegnő kalandja képek


Egy bizonyos bolygóra utaznak, hogy jeladókat helyezzenek el, amelyben lázadó hajókat hívnak össze, ezzel megtévesztve a birodalmiakat. Ez olyan jól sikerül, hogy utóbbiak a nyomukba is erednek. Leia – különböző fajokból álló társaival – más bolygókon is elvégzi ezt a műveletet, miközben egyre veszélyesebbé válik a dolog.


Cecil Castellucci és Jason Fry Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja jellemzés


A Mozgó célpont egy kellemes, kis szórakoztató, junior könyv. Igyekeztek összekapcsolni az endori csatát megelőző előkészületek előzményeivel. Sok helyszínen játszódik és időnként gyorsan felpörögnek az események. Az a rész egészen jól növeli a feszültséget, amikor abban a hosszú „kéményben” haladnak felfelé s ellepik őket azok a furcsa lények...
Ami szintén jó, hogy néhány kép is van benne, ez sokat segít elképzelni a szereplőket. A többi regényben is jól jönnének az ilyen képek. Az epilógus és a prológus a „jövőben” játszódik, a 7. Star Wars film előtti időszakban és Leia egy droidnak meséli el a történetet, mintegy elkezdve az „emlékiratait”.


 Cecil Castellucci, Jason Fry Mozgó célpont


Ezen most tényleg érződött, hogy a fiatalabb korosztálynak készült, könnyen megérthető, viszonylag rövidek a fejezetek és egyértelműek a párbeszédek. Ez már jobb, mint az eléggé soványra sikeredett Luke Skywalker kalandja, de azért nem éri el a Han Solo és Csubakka kalandját.


Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Ajánlott cikk: James Luceno életrajz, Star Wars könyvek

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!
A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés