2016. október 31., hétfő

Mozgó célpont Leia hercegnő kalandja könyv jellemzés

=" Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja


Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja könyv jellemzés




Cecil Castellucci és Jason Fry Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja című könyve 2015 szeptemberében látott napvilágot. A történet A Jedi visszatér eseményei előtti időszakban játszódik, s az események összekapcsolódnak az abban bekövetkező, végső ütközettel.

Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja tartalom, történet


Leia hercegnő a peremvidék szélén találkozik a többi lázadó vezetővel. Kiderül, hogy újabb halálcsillag van készülőben, s csak akkor van esélyük, ha még az elkészülte előtt elpusztítják. Ahhoz, hogy a birodalmiak ne figyeljenek fel rájuk, elterelő hadműveletre van szükség és Leia ezt az akciót irányítja.

Egy bizonyos bolygóra utaznak, hogy jeladókat helyezzenek el, amelyben lázadó hajókat hívnak össze, ezzel megtévesztve a birodalmiakat. Ez olyan jól sikerül, hogy utóbbiak a nyomukba is erednek. Leia – különböző fajokból álló társaival – más bolygókon is elvégzi ezt a műveletet, miközben egyre veszélyesebbé válik a dolog.


Cecil Castellucci és Jason Fry Mozgó célpont: Leia hercegnő kalandja jellemzés


A Mozgó célpont egy kellemes, kis szórakoztató, junior könyv. Izgalmasabb, mint az évekkel későbbi Királynő végveszélyben regény, ami a főhősnő anyjáról szól. Igyekeztek összekapcsolni az endori csatát megelőző előkészületek előzményeivel. Sok helyszínen játszódik és időnként gyorsan felpörögnek az események. Az a rész egészen jól növeli a feszültséget, amikor abban a hosszú „kéményben” haladnak felfelé s ellepik őket azok a furcsa lények...
Ami szintén jó, hogy néhány kép is van benne, ez sokat segít elképzelni a szereplőket. A többi regényben is jól jönnének az ilyen képek. Az epilógus és a prológus a „jövőben” játszódik, a 7. Star Wars epizód előtti időszakban és Leia egy droidnak meséli el a történetet, mintegy elkezdve az „emlékiratait”.
 


Mozgó célpont Star Wars könyv



Ezen most tényleg érződött, hogy a fiatalabb korosztálynak készült, könnyen megérthető, viszonylag rövidek a fejezetek és egyértelműek a párbeszédek. Ez már jobb, mint az eléggé soványra sikeredett Luke Skywalker kalandja, de azért nem éri el a Han Solo és Csubakka kalandját.


Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Ajánlott cikk: James Luceno életrajz, Star Wars könyvek


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés