2016. november 30., szerda

A hercegnő, a kalandor és a párafarmer Star Wars könyv

A hercegno, a kalandor és a parafarmer Star Wars konyv


A hercegnő, a kalandor és a párafarmer Star Wars könyv





A hercegnő, a kalandor és a párafarmer Star Wars könyv Alexandra Bracken -től  2015 szeptemberében jelent meg Amerikában, s a Csillagok háborúja film eseményeit mutatja be a három főszereplőn át.
Sem a szerző, sem a cím nem ez volt eredetileg, de az először kiszemelt írónak nem fért bele az ütemtervébe, a címet pedig a megjelenés időpontjára megváltoztatták.



Alexandra Bracken A hercegnő, a kalandor és a párafarmer könyv jellemzés


Ez a könyv már a milliomodik körülírása a Star Wars filmek – s azon belül is a Csillagok háborúja – eseményeinek. Nagyon nem volt kedvem még egyszer végigmenni minden eseményen, mert a filmeket is ritkábban nézem, hiszen nem lenne olyan érdekes, ha mindenre emlékeznék. Leia hercegnő, Luke Skywalker, és Han Solo kalandja legalább új történetek voltak.
Alexandra Bracken bevezetője az elején mindenesetre tetszett. A három főszereplő szemszögéből mutatja be az eseményeket, és az a plusz benne, hogy megismerhetjük a gondolataikat, s pár mellékeseményt.


 
Alexandra Bracken A hercegnő, a kalandor és a párafarmer

 

A hercegnő, a kalandor és a párafarmer Star Wars könyv kritika

 
A filmből ismert jelenetek kevésbé érdekeltek, néhány mellékszál, mint például Luke felkészülése az X-szárnyú repülésre, tetszett. Alexandra Bracken eléggé fiatalon írta A hercegnő, a kalandor és a párafarmer Star Wars könyvet, és ehhez képest profin oldotta meg a dolgot. Bár a történet nagy része adott volt, így keretek közé volt szorítva, de amit hozzátett, nem rossz.
Az nem baj, hogy több filmbeli jelenet nem szerepelt, sőt, örültem neki, mert így remélhetőleg sikerül felejteni részleteket és a film később is elvarázsolhat. Ha valaki gyermekként olvassa ezt, úgy, hogy még nem látta a filmet, bizonyára nagy élmény lehet. Értékelni most nem értékelem, mert az, hogy már adott volt a történet, kissé árnyalja a dolgot, nehéz lenne eldöntenem, hányast adnék, ha új lenne. Mindenesetre nem rossz, főleg gyermekként, felnövekvő ifjúként lehet magával ragadó a személyes és érzelemteli ábrázolás.


Kapcsolódó cikk: James Luceno: Katalizátor


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!
 

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés