2016. november 9., szerda

James Luceno Tarkin könyv kritika

James Luceno Tarkin könyv kritika


James Luceno Tarkin könyv kritika




James Luceno Tarkin könyve 2014-ben jelent meg. A történet cselekménye a Yavin –i csata előtt 14 évvel, a klónháborúk után 5 évvel játszódik, de vannak benne visszaemlékezések Tarkin előéletéből.


James Luceno Tarkin tartalom, történet


Tarkin szektorkormányzó a Geonosis közeli állomáson felügyeli a munkálatokat, amelyek egy jövendőbeli, pusztító gépezet elkészülését segítik elő. Rejtélyes támadás éri az állomást, egy régi típusú, szeparatisták által használt hajóval és droidokkal. A kormányzónak nagyon gyanúsnak tűnik a dolog, és rájön, hogy hamis üzeneteket kaptak, valósnak feltüntetve.
Tarkint a Coruscantra hívatják, ahol találkozik a főbb vezetőkkel és a császárral is. Az uralkodó a Murkhanára küldi a Sith nagyurak másikával, Vader nagyúrral és annak válogatott rohamosztagosaival, hogy a végére járjanak, kik munkálkodnak a Birodalom ellen.


 

Tarkin könyv tartalom, történet



 A Murkhanán eléggé ellenséges légkör veszi körül őket, és a klónháborúk utáni technikai problémák sem lettek helyreállítva. Egy ellenséges csapat csapdába csalja őket. Mintha még ez sem lenne elég, ravaszul elcsenik Tarkin különleges hajóját, a Carrion Spike –ot.


 

James Luceno Tarkin könyv kritika, jellemzés


Ha már egy személynév a cím, az ember általában egy életről szóló történetet vár, de mint a Kenobi esetében, itt is csak egy bizonyos történetről van szó, nem életrajzról. Persze menet közben több visszaemlékezést olvashatunk Tarkin gyermek és ifjúkoráról, de ezek nem mindig javítják a könyv színvonalát. 
Bizonyos fokig érdekelt, de nem nyűgöztek le ezek a visszaemlékezések. James Luceno szokásához híven itt is sok leírással él. Valamennyire kapcsolódik régebben kiadott könyvekhez és történetekhez, ezért nagyon hasznos, de néha fárasztó is volt. A Kanan és Héra első találkozását bemutató regény sokkal jobban tetszett.
 
 

Tarkin könyv értékelés 

 
Olvasás közben elérkezik egy pont, amikor az ember elgondolkozik, kinek is drukkoljon? Általában, ha bizonyos szereplő(k) szemszögéből olvasunk egy könyvet, akaratlanul is neki(k) szorítunk, s így van ez a Tarkin könyv esetében is. A Thrawn könyv esetén például könnyű szurkolni a főszereplőnek. 
De itt ahogy halad előre a történet, mégis csak eszünkbe jut a Birodalom diktatúrája és terrorja, és akik eddig tolvajok, és a negatív oldal volt, valamivel jobb fényben tűnnek fel. A Tarkin regény végére pedig végképp elveszti szimpátiáját a főszereplő és társai.



Tarkin könyv kritika Star Wars



Eléggé változó a Tarkin könyv olvasmányossága. Néha egészen izgalmas lett, máskor meg majdnem elaludtam. Háttér információkhoz jó regény, akár a Dooku -t bemutató elveszett jedi, bár már a végtelenségig formálják ezeket a legendákat. Valami miatt az ilyen negatív alakok jobban vonzzák ma már az olvasókat, mint a pozitívabbak, ami talán nem is csoda, hiszen régebben főként a hősök álltak a középpontban. A James Luceno Tarkin könyv is valamelyest árnyalja a főmoff személyiségét, de megkedvelni most sem tudtam.

Értékelés (saját tetszési indexem)
5
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

 

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés