2016. november 11., péntek

Kevin Hearne A Jedik örököse Star Wars regény

Kevin Hearne A Jedik örököse Star Wars regény


Kevin Hearne A Jedik örököse Star Wars regény



Kevin Hearne A Jedik örököse Star Wars regény 2015-ben jelent meg. Eredetileg ez a kötet a Birodalom és lázadás sorozat utolsó darabja lett volna, de mivel időközben a Disney –hez kerültek a jogok, önálló könyvként adták ki.
Bár a Yavin –i csata évébe sorolják, Luke megjegyzése illetve visszaemlékezései szerint 2 évvel ezen csata után játszódik, akkor, amikor A jedi-kristály.



Kevin Hearne A Jedik örököse Star Wars regény tartalom, történet


Luke új megbízatást kap a Lázadók Szövetségétől. Ehhez egy luxushajóban kell utaznia, hogy ne legyen feltűnő. De már az útjuk elején belekeverednek egy hajszába, amit el kellett volna kerülni. Bár nem keveredik olyan rázós kalandokba, mint Han Solo és Csubakka, az ifjú megment egy hajót, támadó TIE vadászoktól.
Később, leszállva a
Rodiára, találkozik a helyi kísérővel, egy rodiai nővel, aki elvezeti őt az itteni kapcsolatuk titkos rejtekhelyére. Különböző fegyverek és eszközök megvásárlásáról lenne szó. Közben megtudja, hogy a nő őse is egy jedi volt, aki a klónháborúban szolgált. Tiszteletét teszi a sírjánál a dzsungelben, s eközben egy vízi fenevaddal is szembe kell szállnia, amely megsebesíti.

Később a luxushajót használó, fiatal hölggyel, Nakarival, az ő üzletember apjának egy küldetése körülményeit vizsgálják ki. Majd egy fontos kódtörőt kell kiszabadítaniuk, aki jelentős előny lehet számukra a Birodalom ellen. Az illető egy givin nő, akinek faja a matematikában rendkívüli fejlettségű.
 

Kevin Hearne A Jedik örököse jellemzés, kritika


A Birodalom és lázadók sorozat előző két regénye a Tolvajbecsület és a Pengeélen volt, s így nem is bánom, hogy csak utólag tudtam meg az ezekhez való közét. Mivel ezen regények számomra nagyon felejtősek voltak. Amúgy sem értem minek akarnak még erről az időszakról és ezekről a szereplőkről egy újabb bőrt lenyúzni, ráadásul itt első szám első személyben élhetjük át a történetet. Akkor már az új tulajdonosi érához tartozó Vérvonal regény is érdekesebb.

A jedik örököse tartalom

 
Elég zavaró volt ez a monológos közlésmód, mintha Luke beszélné el az egész történetet. Néha kezdett jobb lenni, de aztán elfásultam. Amikor a mély magba utaztak, onnantól kicsit „A bolygó neve: Halál” érzésem volt az események olvastán. Később A Jedik örököse könyv olvasása nem kötötte le a figyelmem, más, sokkal érdekfeszítőbb könyveket is olvastam. Azon gondolkodtam, vajon mi célból írták ezt a könyvet.
Amikor már kezdett kerek történetté alakulni a regény, ami nem csak egy rövid kaland, akkor már szívesebben olvastam újra. A givin matematikai nyelve, s Luke reagálása némi humort is hozott A Jedik örököse regénybe. A végére egész izgalmas lett és innentől már szerettem, mint ahogyan Az utolsó lovag regényt is a vége miatt. 
Kár, hogy sokszor lelapult a történet, vagy legalábbis nem tudott annyira megragadni, mert a vége az jól megvan írva. Így vegyes érzéseim voltak vele kapcsolatban. De az utolsó fejezetek miatt pozitív érzésekkel búcsúztam tőle.


Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Ajánlott cikk:
Az összes, 1976-tól megjelent magyar és angol nyelvű Star Wars könyv
 
 
 Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés