2016. december 26., hétfő

Karl May A Medveölő fia könyv

Karl May A Medveölő fia könyv

 Karl May A Medveölő fia könyv

Karl May A Medveölő fia könyv 1887-ben jelent meg először, Németországban. Az idők során számos alkalommal eszközöltek változtatásokat rajta. Bár az ifjúság számára íródott, ezt egyszer sem éreztem a könyv olvasása során.


 


Karl May A Medveölő fia könyv tartalom, történetHosszú Davy és Köpcös Jemmy a prérin haladva nyomokra bukkannak, majd eljutnak egy csapat fickóhoz, akik egy fiatal indiánt tartanak fogva. Miközben azon ügyeskednek, hogy kiszabadítsák, ketten érkeznek máshonnan. Az újonnan érkezettek Bicegő Frank és a fiatal Martin, a Medveölő fia. Az incidens után utóbbiak házába igyekeznek, ahol az indián elmondja nekik, hogy Martin apját – más fehérekkel együtt – a sziúk ejtették fogságba.
Ők négyen – kiegészülve a szolgáló négerrel – elindulnak a kiszabadításukra. Időközben furcsa, azonosíthatatlan állat nyomaira bukkannak, s szétválnak. Jemmy és Bicegő találkoznak Old Shatterhanddel, majd a közelben haladó soson indiánok fogságába kerülnek. Nemsokára megjelenik a színen Winnetou is, és velük kiegészülve, először a két pórul járt társukat indulnak kiszabadítani.
Karl May A Medveölő fia könyv jellemzés


Ebben a történetben a helyszín igazán híres, hiszen a Yellowstone park területén zajlik, legalábbis a vége. Sok érdekes és jellegzetes szereplő, három különféle indiántörzs és változatos környezet színesítik a sztorit.
 A Medveölő fia


Mivel (itt még) nem első szám első személyben meséli el a történetet Karl May, Old Shatterhandet is kívülről látjuk. De azért már itt sem maradnak el a német szereplők/hősök, amelyek szerepeltetése mindig is az író gyengéje volt a vadnyugati történetekben. Ahogyan halad előre a történet, úgy szélesedik, bonyolódik, s válik egyre érdekesebbé.
A finálé is elég jó lett, a gejzíres helyszín csak fokozta az izgalmakat. Kellemes kis regény, nem csak az ifjúság, hanem a felnőttek számára is.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Folytatás: A sivatag szelleme
Ajánlott cikkek: Winnetou 1. - Old Shatterhand, Sam Hawkens
                        James Fenimore Cooper - A méhvadász


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!
A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés