2016. december 26., hétfő

Karl May A Medveölő fia könyv magyarul ajánló

Karl May A Medveölő fia könyv


Karl May A Medveölő fia könyv magyarul ajánló




Karl May A Medveölő fia könyv 1887-ben jelent meg először, Németországban. Az idők során számos alkalommal eszközöltek változtatásokat rajta. Bár az ifjúság számára íródott, ezt egyszer sem éreztem a könyv olvasása során.

  
 

Karl May A Medveölő fia könyv tartalom, történet


Hosszú Davy és Köpcös Jemmy a prérin haladva nyomokra bukkannak, majd eljutnak egy csapat fickóhoz, akik egy fiatal indiánt tartanak fogva. Miközben azon ügyeskednek, hogy kiszabadítsák, ketten érkeznek máshonnan. Az újonnan érkezettek Bicegő Frank és a fiatal Martin, a Medveölő fia. Az incidens után utóbbiak házába igyekeznek, ahol az indián elmondja nekik, hogy Martin apját – más fehérekkel együtt – a sziúk ejtették fogságba.
Ők négyen – kiegészülve a szolgáló négerrel – elindulnak a kiszabadításukra. Időközben furcsa, azonosíthatatlan állat nyomaira bukkannak, s szétválnak.
Jemmy és Bicegő találkoznak Old Shatterhanddel, majd a közelben haladó soson indiánok fogságába kerülnek. Nemsokára megjelenik a színen Winnetou is, és velük kiegészülve, először a két pórul járt társukat indulnak kiszabadítani.




Karl May A Medveölő fia könyv magyarul ajánló, jellemzés


Ebben a történetben a helyszín igazán híres, hiszen a Yellowstone park területén zajlik, legalábbis a vége. Noha nem annyira jó, mint az első Winnetou sztori, ez is sokoldalú. Sok érdekes és jellegzetes szereplő, három különféle indiántörzs és változatos környezet színesítik a sztorit.




A Medveölő fia történet



Mivel (itt még) nem első szám első személyben meséli el a történetet Karl May, Old Shatterhandet is kívülről látjuk. De azért már itt sem maradnak el a német szereplők/hősök, amelyek szerepeltetése mindig is az író gyengéje volt a vadnyugati történetekben. Ahogyan halad előre a történet, úgy szélesedik, bonyolódik, s válik egyre érdekesebbé.
A karakterek egyediek és a környezet szép, mint A méhvadászban, ami szintén indián sztori. A finálé is elég jó lett, a gejzíres helyszín csak fokozta az izgalmakat. Kellemes kis regény, nem csak az ifjúság, hanem a felnőttek számára is.



Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Folytatás: A sivatag szelleme


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés