2017. április 30., vasárnap

Kajmán kapitány könyv bemutatás

Kajmán kapitány könyv bemutatás

 Kajmán kapitány könyv bemutatás


Karl May Kajmán kapitány története először 1878-ban került napvilágra. Később az Old Surehand történetekbe is be lett építve. Bővebben írtam erről az Old Surehand könyvek című cikkben, ott részleteztem a különböző magyar megjelenéseket is.


 Karl May Kajmán kapitány történet, tartalom


Kajmán kapitány régi embere jóvoltából megtudja, hogy odalett egykori hajójuk. Álnéven Amerikába utaznak. A préri egyik fogadójából Pitt Holbers és Dick Hammerdull Winnetoutól megtudják, hogy Deadlygun –t veszély fenyegeti. Erre elindulnak és velük megy két jöttment alak, akik németnek mondjk magukat és az egyikük a nagybátyjának hívja Deadlygun –t.
Az ogellalla sziúk felszedték a síneket és készek megtámadni a vonatot, de barátaink készenlétben vannak és figyelmeztetik a vonatot, miközben Winnetou szemmel tartja a sziúkat. Karl May Kajmán kapitány regény
Karl May Kajmán kapitány jellemzésA Kajmán kapitány regény azon része, ahol a sziúk meg akarják támadni a vonatot, kísértetiesen emlékeztet a Winnetou 2. Old Firehand történetre, Deadlygun pedig – akit Sam Fire-gun néven is hívnak némelyik változatban - Firehand –re. Holbers és Hammerdull pedig mintha az ifjúsági Winnetou regényekben található Köpcös Jemmy és Hosszú Davy alteregója lenne.
Ebben a történetben nem szerepel Shatterhand, mondjuk Winnetou is csak időnként bukkan fel. A Kajmán kapitány különlegessége, hogy több helyszínen játszódik, és a préri emberek valamint a tengeri fickók kalandjait párhuzamosan – néha összekapcsolódva – olvashatjuk. Könnyed kis szórakoztató regény, bár nem tartozik a jelentősebb Winnetou művek közé.


Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Ajánlott cikkek: A vörös kalóz regény
                         Kalandregények, legjobb kalandkönyvek fajtái


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés