2017. július 14., péntek

Castaneda Belülről izzó tűz könyv bemutatás

Castaneda Belülről izzó tűz könyv bemutatása


Castaneda Belülről izzó tűz könyv bemutatásCarlos Castaneda Belülről izzó tűz könyve 1984-ben jelent meg először, The Fire from Within címmel. Magyarországon 1993-ban adta ki az Édesvíz Könyvkiadó, úgy, hogy előtte csak a sorozat első része jelent meg régebben, egy másik kiadónál. A Belülről izzó tűz Castaneda sorozatának hetedik része, A sas ajándéka folytatása, amelyben a szerző az „emelkedett tudomás” állapotában átélt élményeire emlékszik vissza.

Carlos Castaneda Belülről izzó tűz tartalom, történet


A Belülről izzó tűz könyv története nem más, mint Carlos Castaneda emlékei az emelkedett tudomás állapotában végbement eseményekről. Don Juan az önhittség legyőzéséről oktatja Carlost, miközben La Gorda, az indián nő, aki szintén tanítvány, a végletekig felbosszantja kitöréseivel. Don Juan elmondja, hogy ő lehet Carlos vacak kis zsarnokocskája, majd belefog a történetbe, amely arról szól, amikor fiatal volt és egy igazi zsarnok kezébe került.
A későbbiekben beavatja őt az ember fényszövedéke rejtelmeibe, majd
Genaro segítségével nem szerves lényekhez is eljuttatja. Megismeri a gyűjtőpontot, amelynek helyzete az ember észleléséért és beállítottságáért felelős. Megtudja, hogy a rejtőzés művészete segítségével hogyan mozdítható el a gyűjtőpont. Sokkal hihetetlenebb dolgokba nyer beavatást, mint Ti Tonisza Láma, a Kőszikla hőse.Carlos Castaneda Belülről izzó tűz külföldi kiadások
Carlos Castaneda Belülről izzó tűz könyv bemutatás


Annak idején (1994 táján) sokat vacilláltam rajta, megvegyem e ezt a könyvet. Számomra érthetetlen okból az Édesvíz Kiadó egy sorozat hetedik kötetét adta ki először. Ezért teljesen idegen és furcsa volt az egész könyv. Csupán néhány rész, mint például a "Vacak kis zsarnokocskák" volt az, ami hosszú ideig bennem maradt. Évekkel később – amikor már az előzmény könyveket is kiadták – új megvilágításba került nálam a Belülről izzó tűz.

Az a kiterjedt tudásanyag, ami ebben a könyvben van, elképesztő. Mindez olyan „fondorlatosan”, fura eseményekben ábrázolva, hogy idő kell a felfedezésükhöz. A sokszor emlegetett "Vacak kis zsarnokocskák" egy hatalmas tanulság és eszköz az életben, ha valaki megérti. Az ember fényszövedékeinek bemutatása, és ahogyan érzékel általuk, lenyűgöző. Nem nagyon láttam még olyan írást, ahol energetikailag ilyen pontosan kifejtették ezt.
A gyűjtőpont – amelynek helyzete határozza meg, mit érzékel az ember – a legfontosabb tudások egyike. Különböző helyzetei nem csak az egyes állapotok, mint az álmodás bekövetkeztét vonja maga után, hanem a hangulat és lelkiállapot teljes megváltozását. Ugyanennek a tudatos uralását segíti saját könyvem is, A személyes energia mesterei. A „rejtőzés” érdekfeszítő bemutatása sem semmi. Ahogyan Julian nagual csőbe húzta Don Juant, hogy kiképezze, egyszerre tanulságos és rendkívül szórakoztató.
Kanyonvilág


Belülről izzó tűz jellemzés, emlékek

 
Don Juan megjegyzéseiből kiderül, hogy fiatalkorában (20-as évei elején) találkozott az ő nagualjával, Juliannal és 32 évet töltött vele. Utána legalább 40 év telt el. Tehát minimum 92 éves. A regény szerint nagyon is fiatalos volt és nem nézhetett ki 60-nál többnek, ami nem is csoda a tolték tudás birtokában.
Amikor a több ezer éve önmagukat eltemető régi „látók” helyeihez mentek este, az igencsak izgalmas volt. Akár a Paul Brunton könyvek közül az Egyiptom titkai. Ezen a ponton sokan már a fantasztikus irodalomba sorolnák e művet, pedig csak energetikai eseményekről van szó. Kicsit félelmetes, horrorisztikus volt, de feldobta a könyvet. 
Az ember ősképe, vagy az ember mintája pedig olyan dolog, ami más neveken, de egyéb ezoterikus iskolákban is fellelhető. Például Daszkalosz tanításaiban, illetve a szellemi világok leírásában. A gyűjtőpontról viszont nem tudom mivel azonosítható. A Belülről izzó tűz vége kicsit elsietettnek tűnik, de az előző könyvek ismeretében érthető.

Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Folytatás: Carlos Castaneda - A csend ereje

 
Ajánlott cikk: Miért működik a vonzás törvénye? A figyelemenergia működik!


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés