2017. július 30., vasárnap

E. K. Johnston Ahsoka könyv bemutatás, jellemzés

E. K. Johnston Ahsoka könyv bemutatás, jellemzés

E. K. Johnston Ahsoka könyv

E. K. Johnston Ahsoka könyve 2016 októberében jelent meg. Az Ahsoka regény a klónok háborúja után 1-2 évvel (Yavin előtt 18 – 17)játszódik. Az ifjúsági regény a fiatal jedi tanítvány bujdosását, gondolatait és kalandját meséli el, miután egykori tanítói eltűntek az Erő szövedékében.


Ahsoka könyv tartalom, történet


Ahsoka a Tabeeska bolygón dolgozik a Fardi családnak, akik valamilyen csempészés jellegű fuvarozást végeznek. A Birodalom napja eljövetelével – amikor is kötelező ünnepelni - megelégeli a helyet, ahol tartózkodott, s elhagyja a bolygót. Még távolabb utazik, és a Raada nevű holdon száll le. Itt főleg mezőgazdasági munkálatok folynak, és sokféle idegen tartózkodik a bolygón. Egy fiatal lány, Kaeden segíti kezdetben, aki húgával együtt itt dolgozik.
Szerelőként aposztrofálja magát, és megjavítja a hozzá szállított droidokat. Nemsokára azonban ezen a bolygón is megjelennek a birodalmiak, és jelentősen korlátozzák az itteniek szabadságát.
Ahsoka tanácsokat ad nekik a birodalmiak ellen, de nem mind fogadják meg és egyéni akcióba kezdenek. Ebből baj lesz, pedig a jedi lány meg akarta őrizni az inkognitóját.Ahsoka könyv bemutatás, kritikaE. K. Johnston Ahsoka jellemzés, kritika


Az Ahsoka regény eleje elég átlagos, semmi rendkívüli nem történik benne, és hamar felejthető eseményeket közöl. Onnantól kezd érdekesebb lenni, amikor a birodalmiak megjelennek. Igencsak kegyetlennek vannak ábrázolva, s itt már megjelenik egy inkvizítor is, amely olyan típusú Erő használó, akik a régi könyvekből hiányoztak.
Elég sokat kellett várni, mire végre „bepörgött” a regény, de legalább jó lett. Amikor lezajlik a találkozás Artuval – aki az eredeti filmekben a második számú kedvencem volt – már nem lehet nem szeretni a történetet. Bár az Új hajnal regény jobban sikerült. Az Ahsoka könyv egy híd is – legalábbis a kezdet – a jedi lány független sorsa kezdetének összekapcsolása a Lázadók animációs sorozatban látottakkal.
A végén több említés történik a jövőről, utalások az elkövetkezendőkre, de még sok szál nyitott maradt. Az jó, hogy Bail Organa háttértevékenységeiről és szervezkedéseiről is több mindent meg lehet tudni. Összességében nem túlzottan nagy durranás az Ahsoka könyv, de egy kellemes olvasmány, amely ifjúsági volta révén könnyen érthető és egyben informatív is. Külön öröm, hogy Ahsoka Tano néhány évtizeddel később, A mandalori 2. évadában is felbukkan.Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Ajánlott cikkek:
  CoruscantCitizen - Daniel Wallace: A Jedi útja
                        X-szárnyúak könyvsorozat


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés