2017. augusztus 6., vasárnap

Carlos Castaneda A csend ereje könyv bemutatás

Carlos Castaneda A csend ereje könyv bemutatás


Carlos Castaneda A csend ereje könyv bemutatás




Carlos Castaneda A csend ereje könyv 1987-ben jelent meg, The Power of Silence: Further Lessons of Don Juan címmel, a Belülről izzó tűz folytatásaként. Castaneda ebben a könyvben ismét újabb részleteit fedi fel Don Juan tanításainak, ezúttal régi tanítói, s körükben átélt élmények által. Magyarországon a Püski könyvkiadó adta ki 2003-ban.

 

Carlos Castaneda A csend ereje könyv tartalom, történet


Don Juan elmeséli jótevője, Julian nagual történetét, hogyan ismerte meg őt az ő jótevője, Elías nagual. Carlos kint a hegyekben, egy különös sziklapárkányon hallgatja tanítója történeteit, miközben a különös időjárási jelenségeket is észleli. Egy más alkalommal Silvio Manuelhez és Vicentéhez viszi el.


A csend ereje könyv


Később több történetet is megismer a régi látókról, Don Juan élményeiről, és közben a saját felismeréseire is rádöbben, amelyek megtörténtek vele az emelkedett tudomás állapotában.  Egyre több régi esemény idéződik fel benne, s ezzel párhuzamosan Don Juan a saját és az ő jótevője és tanítója élete fordulópontjairól is beszámol. 


Carlos Castaneda A csend ereje jellemzés, élmények, bemutatás


A csend ereje könyv nagyon érdekelt, mert a sorozat előző részei már megvoltak. Mivel ezt nem találtam a könyvesboltokban, végül úgy rendeltem meg 2008-ban. Az egyik legolvasmányosabb regény a Castaneda könyvek közül. Már amennyiben nevezhetjük regénynek, hiszen valóságos eseményeket közöl.
A régi tanítókról szóló történetek engem elvarázsoltak, Julian, vagy Elias nagual tettei nagyon érdekeltek. Néha Don Juan magyarázatai - bár lenyűgözőek – fárasztóak is voltak a könyvben, de csak épp annyira, hogy ne legyen unalmas. A viselkedést tekintve szöges ellentéte például a Frabato könyvnek, viszont ugyanaz a bölcsesség van jelen, teljesen más módon megnyilvánulva.
Az egyik legkülönlegesebb rész az, amikor Don Juan megváltozott és Carlos nem tudta mit tegyen vele. Zseniális eseménysorozata volt ez a „cserkészés tudományának”, amelyről sok szó esik a könyvben, s egyébként a Taisha Abelar könyvnek is a lényege. Még ennél is izgalmasabb volt Don Juan személyes története a négy Tulióval.




A csend ereje történetek


A nagymacskával való rejtélyes találkozás, majd menekülés a sivatagban sok megválaszolatlan kérdést hoz létre. A csend ereje könyvből a Julian nagual, Elias nagual, és Don Juan történeteit elmesélő részek tetszettek a legjobban. Bár a mi „civilizált” gondolkodásunkkal ezek értelmét nehéz felfogni, de éppen a különlegességük által tartják fogva a figyelmünket. 
Sokszor olvasós mű a jobbak közül, mint a szerző egyik utolsó műve, A végtelen aktív oldala. A történetek, természeti helyszínek, egyedi hangulat és a tanulságok miatt van rám jó hatása. A csend ereje rendelkezik azzal a különleges vonzerővel, ami miatt az ember időről időre újraolvassa.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Folytatás: Az álmodás művészete



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!




Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés