2017. szeptember 24., vasárnap

Mándy Iván Robin Hood könyv bemutatás

Mandy Ivan Robin Hood konyv bemutatas

 Mándy Iván Robin Hood könyv bemutatás

Mándy Iván Robin Hood könyve 1965-ben jelent meg, és hűen követi a Robin Hood legendákból megismert történetet. Ebben a Robin Hood regényben színesen, cselekményesen, olvasmányosan ábrázolva kerül bemutatásra a múlt évezred elejének Nottingham környéki világa. Felbukkan benne minden Robin Hood történetből ismert szereplő, Much, Little John, Skarlát Will, Tuck barát, Marian, Guy of Gisbourne, egyéni megjelenésükkel is változatossá téve a regényt.
Mándy Iván Robin Hood regénye is átdolgozás, a szerző sajátos stílusában, humorosan, és az ifjúság számára könnyen érthetően.


Mándy Iván Robin Hood tartalom, történet


Robin dalolva jár az erdőben és azon jár az esze, hogy felcsap a király vadászai közé. Amikor azonban felbukkannak azok, elég cudarul bánnak vele, elfogják és az általa lőtt szarvas bőrébe bújtatják. Favágókkal húzatják szánon. Mándy Iván Robin Hood könyvborítók


Amikor betérnek bort inni, az egyik fiatal favágó segít kiszabadulni Robinnak, s hárman elszöknek, csak a legidősebb marad ott, akit a vadászok vezetője leszúr. A Sherwood -i erdőben sok a bujdosó, akik a normannoktól, vagy a városbíró nagy adói miatt menekültek oda. Egyszer a bujdosóknak rendszeresen hírt hozó embert elfogják, ezért Robin a társaival arra gondol, hogy csellel megszabadítják. Gazdag uraknak öltözve, álruhában jutnak be a városba, és megtévesztve az elöljárókat jutnak a börtönbe.
A továbbiakban számosan bukkannak fel, akik nem mindennapi egyének, és mind Robin új, erdei seregébe szeretnének tartozni. Közben a városbíró is egyre magasabb vérdíjat tűz ki az íjász fejére, és mindent megpróbál, hogy elkapják.

Mándy Iván Robin Hood jellemzés


A Mándy Iván féle Robin Hood regény egy jó kis kikapcsolódás. Ebben a típusban azt szeretem, hogy nincsen benne semmi unalmas. Végig élvezetes, nagyon jók a párbeszédek és a cselekmények is. Egy-két nehezen hihető dolog van benne csupán.
Ami nekem túlzás, hogy mikor már ismertté váltak is, milyen sokszor tudtak álruhában Nottingham –ben tevékenykedni. Például Robin ágrólszakadt, sánta ácsfiúnak eladta magát az íjászversenyen, és sem a városbíró, sem az emberei nem ismerték fel, pedig már látták. Azt sem értettem, hogy többször is a normannokat emlegetik – akiktől menekülnek, de a történetben se hírük, se hamvuk, végül kiderült, hogy a városbíró is az.
 Robin Hood történet jelenetekEbben a Robin Hood történetben elég későn bukkan fel Marian, és maga Robin Hood sem nemesi származású. A végső csatánál a királyi vadászok pálfordulása is meglepő volt számomra. Amúgy minden tekintetben kerek történet, tökéletes kis ifjúsági-történelmi kalandregény. Mándy Iván nagyon szórakoztatóan, élvezetesen írta meg ezt a könyvet, másfél évvel később újraolvasva még jobban tetszett, mint először! Mariannak csak nyúlfarknyi, jelentéktelen szerepe van, viszont az egyes részek egészen önállóak. Ezt filmsorozatként is el tudnám képzelni, a vidám sztorikkal.
Ajánlom Katherine blogját, ahol az összes megjelent Robin Hood regényről kimerítő összefoglalót olvashattok: Katherine Bookstore – Történetek Robin Hoodról.


Értékelés (saját tetszési indexem)
7
(0-értékelhetetlen, 1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)


Hasonló cikkek: Kinizsi Pál

                         A méhvadászHa tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés