2019. április 4., csütörtök

Victor Sanchez - Don Carlos tanításai könyvajánló

Victor Sanchez – Don Carlos tanításai könyvajánló

Victor Sanchez - Don Carlos tanításai könyvajánló




Victor Sanchez Don Carlos tanításaiCarlos Castaneda munkáinak gyakorlati alkalmazása című könyve 1995 -ben jelent meg. Magyarországon az Édesvíz adta ki 2002 -ben. Ez a mű Castaneda 1968 és 1987 között megjelent kötetei és a szerző saját tapasztalatai alapján vázolja a tolték tanításokat.


Viktor Sanchez és a nagualizmus



Viktor Sanchez 1961-ben született, abban az évben, amikor Castaneda először találkozott don Juannal. Antropológiát tanult és hosszabb időt töltve Közép-Mexikó indiánjai között igyekezett mélyebben megismerni a tudásukat.
Később találkozott Castanedával is, majd csoportfoglalkozásokat is tartott. A 90-es évek elején született könyvében igyekszik összefoglalni ezt a hatalmas tudásanyagot, s mintegy kiegészíteni, megérthetőbbé tenni.
Érdekes, hogy könyvborító ikonográfia miatt Castaneda pert indított szerzői jogok miatt, mivel ezt a kiadó „tette”. Sanchez később – a 2000-es évektől – több könyvet is írt a tolték tudás témájában.




Victor Sanchez – Don Carlos tanításai tartalom



A könyvhöz írt bevezetője 1991-ben íródott. Az első rész fejezeteiben a tolték tudás alapjait ismerteti, azokat az alapinformációkat és kifejezéseket, amelyek érthetővé teszik a világ működésének ismeretét.


Don Carlos tanításai könyv tartalom


A második rész fejezeteiben a köznapi világgal kapcsolatos „harcos” tevékenységekről esik szó, amelyek a mindennapi életben segítenek az „ego mögötti” tudatot felébreszteni. A harmadik rész fejezeteiben a más világok érzékeléséhez és az energiatest tudatosításához vezető módszerek és gyakorlatok kapnak leírást.




Don Carlos tanításai könyvajánló, könyvértékelő



Annak idején gyakran forgattam ezt a könyvet, hogy a mindennapi életben is hasznát vegyem a tolték tudásnak. A Mágikus gyakorlatok mellett ez volt a másik mű, amelyből sokat tudtam hasznosítani. Victor Sanchez nagyon jól összefoglalta a tanításokat.
Viszont Carlos ezt nem nézte át, s bár harmonizál az ő műveiben leírtakkal, Sanchez saját felelősségére adatta ki. Don Juan világosan megmondta, hogy sosem a tanítványok keresik a vezetőket. A nagual és társasága valamilyen jel alapján talál rá azokra az egyénekre, akik energiatestük révén tökéletes alanyai a „harcos ösvényének”.
Vagyis a szellem hozza össze kettőjüket, és legtöbb esetben a harcos valamilyen cselekedettel olyan helyzetbe hozza a leendő tanítványt, hogy az maradjon vele. Sok esetben a leendő alany olyan élethelyzetben van, hogy a naguál (tolték vezető) megjelenése valóságos megváltás számára – lásd Az erő második körében leírtakat.
Ezért mások azon próbálkozása, hogy közel kerüljenek egy valódi tolték tudással bíró emberhez, illetve tanítványok legyenek, hiábavaló fáradozás. Ami dönt, az a szellem, és az illető energetikai struktúrája, ami alkalmassá teszi erre.
Ilyen szempontból a tolték tudás mások általi gyakorlása bizonyos fokig önkényes. Ám ez nem jelenti azt, hogy haszontalan lenne, hiszen mint Armando Torres könyvéből megtudtuk, maga don Juan javasolta Carlosnak, hogy könyvekben leírva tegye közzé a tudást. 


Don Carlos tanításai könyvértékelés

 
A másik világokban való kalandozás, az alakmás (asztrális test) használata, a szövetségesekkel (nem szerves lények) való találkozás és más dolgok vezető nélkül azonban meglehetősen veszélyesek lehetnek.
A Don Carlos tanításaiban nagyon sok hasznos anyag van kifejtve. Olyan fontos ismeretek ezek, amelyeket az iskolában, a hétköznapi életben sosem tanítanak meg nekünk. Pedig ezek döntik el életünk sikerességét, boldogulásunkat. Az energetikai világ, s azon belül az emberi energia működésének ismerete alapvető a teljes élethez.
A könyv ugyan 1995-ben jelent meg, de a bevezető 1991-es, így lehetséges, hogy Sanchez nem ismerte még Florinda Donner-Grau, és Taisha Abelar személyes élmény alapján írt könyveit (1992), amelyek jól bővítik a nagualizmussal kapcsolatos tudást.
Kár, hogy kevés saját élményből eredő történet van a Don Carlos tanításaiban, ami előfordul, az jó, ezekről olvastam volna még. Rengeteg gyakorlat van részletesen leírva, ezért valóban sok-sok módszert felhasználhatunk általa mindennapi életünkben.


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © 2019.04.04. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés