2019. július 8., hétfő

Seth könyvek bemutatása, Jane Roberts életrajz, könyvek

Seth könyvek bemutatás, Jane Roberts életrajz, könyvek

Seth könyvek bemutatás, Jane Roberts életrajz, könyvekSeth könyvek bemutatása és Jane Roberts életrajz, könyvek listája eme cikk tartalma. A Seth könyvek a spirituális, metafizikai irodalom egyik legértékesebb – tudományosan is sok alapanyaggal szolgáló – művei. Seth anyagai a 60-as évektől a 80-as évek elejéig születtek, Jane Roberts -en keresztül.
Seth egy jó néhány szinttel magasabb tudati dimenzióban (világban) élő lény, akinek egy része a Földön is élt több életet. Tudása elképesztő alapossággal járja át az emberiség legnagyobb kérdéseit. Érdemes megtekintened a seth.hu oldalt, ahol részletesen olvashatsz a Seth -tel kapcsolatos dolgokról. Ebben a cikkben a magyarul megjelent könyveket mutatom be.


Jane Roberts életrajz


Jane Roberts 1929-ben született az amerikai Albany -ben, New York államban. 9 éves korától hosszabb ideig katolikus iskolába járt, majd főiskolai évei alatt több verse is megjelent az iskola újságjában.
Első férjétől korán elvált, majd 1954-ben Robert F. Butts festőművészhez ment feleségül. Jane a versek mellett több fiktív művet is alkotott. Ebbe beletartoztak a sci-fi, a fantasy, rövid sztorik, és a gyermekirodalom is. 1960-ban költöztek Elmirába, az államon belül.
1963 őszén váratlanul „külső gondolatok és ideák” tömkelege árasztotta el tudatát, amely első igazi médiumi élménye volt. Később egy Ouija tábla segítségével megtudták, hogy egy Seth nevű entitással került kapcsolatba. Majd eljött az idő, amikor Seth Jane hangján keresztül szólalt meg.
Robert gyorsírással lejegyezte ezeket a szövegeket, később kazettás magnót is használtak. Általában heti kétszer tartottak egy Seth-ülést, amikor megkapták az anyagokat. Ezekből később megszülettek a Seth könyvek. Az anyagok hihetetlenül sokrétűek voltak, a világ és az ember legmélyebb kérdéseire válaszokat adva, tudományos alapossággal.
1975-ben már egy új házba költöztek. Az írónő Seth mellett más – már elhunyt neves személyiségek – tudásáramából is közvetített. Jane Roberts több betegséggel került 1982-ben kórházba. 1984-ben, hosszas betegség után távozott el, a szellemvilágba.


A Seth könyvek magyarulSeth megszólal 1970


A Seth megszólal című könyv eredetileg 1970 -ben jelent meg Amerikában, nálunk 1994-ben adta ki az Édesvíz. Amikor olvastam, nagy hatással volt rám. Világmindenségünk legmélyebb kérdéseire ad olyan válaszokat, amelyek szinte már tudományos alaposságúak, és megmagyarázzák a spirituális kérdéseket is.


Seth megszólal című könyv bemutatás

 
Amit a gondolatok fizikai valósággá történő alakulásának mikéntjéről elmond Seth, az zseniális. Nem kevésbé az egészségről és a reinkarnációról való fejtegetései, amik rengeteg kérdésre választ adnak. A lehetségességek rendszere és a többdimenziós én is lenyűgöző témák, valamint néhány személyes eset teszi izgalmassá a könyvet.
Az Isten fogalmáról is beszél, amit ő Minden Létező -nek nevez. Itt azonban a közvetítése félreérthető, sőt egy esetben szó szerint marhaság, vagy szó szerint minden létezőről beszél, s nem magáról a forrásukról:


"Minden Létező nem ismer mást. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetséges többet ismerni. Nem tudja, hogy létezik-e rajta kívül még ugyanolyan lelki Gestalt, mint amilyen Ő. Ha léteznek ilyenek, Ő ennek nincs tudatában. Állandóan keres.
...Elképzelhető tehát, hogy Minden Létező — a ti fogalmaitok szerint — oly régen vette kezdetét, hogy eredetét már elfelejtette: hogy egy másik Elsődlegesből bontakozott ki, amely — ismét a ti fogalmaitokat használva — régen továbbment a Maga útján."


Ezt leszámítva a többi leírás helytálló, s maga a Seth megszólal egy olyan könyv, amelyet nem lehet csak egyszer elolvasni. Amikor Seth Kettő jelenik meg, az volt számomra a csúcspont. Őt akár a jövőbeli Sethnek is lehetne tekinteni, de mivel az idő lineáris érzékelése csupán számunkra természetes, helytállóbb, ha úgy határozzuk meg, Seth Kettő annyival magasabb szinten létezik, mint Seth hozzánk képest. Seth a része ennek a tágabb énjének, mégis önálló identitás.
A Seth anyagok sok szinten foglalkoznak az energetikával, az ember energiatesteivel és érzékeivel. Sőt, a növények hatását, köztük a peyotot is megemlíti. Van némi párhuzam a Carlos Castaneda közvetítette tudásanyaggal, ami az energetikai érzékelésből eredő tudáson alapul.Seth könyve – A lélek örök érvényessége 1972


A Seth könyve 1972-ben jelent meg az USA -ban, nálunk két külön kötetben adták ki 1995-ben és 1996-ban. Ez a Seth könyv abban különbözik, hogy „maga Seth írta”, ami azt jelenti, hogy az előzővel ellentétben egy kerek anyag az ő közléseivel, amelyeket Robert Butts megjegyzései egészítenek ki.
Seth itt részletesen foglalkozik a nem fizikai valóságokkal, az álommal, az anyag koordinátapontjaival, reinkarnációs kapcsolatokkal, a lehetségességek rendszereivel. Egy külön nagy fejezetben pedig kérdéseket válaszol meg. Seth Kettő is megjelenik, de nagy sajnálatomra csak egyszer. Megjegyzem, a testelhagyással kapcsolatos műveletekről – ami itt is felbukkan - Lobszang Rampa trilógiájában is életközelből olvashatunk.


Seth könyve bemutatás

A Seth könyve káprázatos tudásanyagot ad át, számtalanszor elolvastam. Amit a koordinátapontokról mond – amelyek közvetítik, fókuszálják az energiát a fizikai megvalósulásba, sehol sincs ilyen részletesen kifejtve. A kérdés-válasz fejezet a legérdekesebb a könyvben, számtalan – bennünk is megforduló – létkérdésre kapunk választ. A vallásokat bemutató fejezet nagyon jól bemutatja azok kialakulását és okait. Itt az ő szintjén merít az akasha krónikából.Seth könyvek - A személyes valóság természete 1974


A személyes valóság természete 1974 -ben jelent meg az USA -ban, nálunk 2001-ben és 2002-ben adták ki, két kötetben. Ebben a könyvben Seth nagyon alaposan bemutatja, hogy a hiedelmek hogyan alakítják a valóságot. Elmagyarázza a gondolatok hogyan alakítják a fizikai testet, az egészséget, és változtatják a személyiséget.
Ebből a könyvből (is) több idézetet emeltem ki a pozitív idézetek gyűjteményéről szóló összefoglalómba. Az energia, a lelkiállapotok, a lehetségességek és mindennapok, a tudatos irányításunk mindennapi gyakorlatban való alkalmazása áll a könyv középpontjában.


Az ismeretlen valóság I. kötet 1977


Az ismeretlen valóság könyvben szó esik alternatív valóságokról és időről, a tudat kitágulásáról, az ember és emberközeli lények fejlődéséről. Más tudatfajták és az álmok világa is szóba kerül, párhuzamos idők, valamint Jane és Robert ezzel kapcsolatos személyes dolgairól.
Szó esik a belső világ és a külvilág közötti hatásról, az elektromágneses energiaegységekről, az emberi identitás más részeiről. Seth gyakorlatokat is ad, hogy felfedezzük mindezeket, s az élmény által mindennapi tapasztalatainkban is hasznosítsuk. Érdekes, hogy több motívum innen részben megjelenik Peter F. Hamilton Üresség trilógiájában is, bár még erősen kötődve a fizikai univerzumhoz.


A psziché természete 1979


A psziché természete című Seth könyv az emberi lélek környezetével, az álombeli pszichével, a különböző érzelmekkel, asszociációkkal foglalkozik. Szó esik benne a lélek és a szexualitás kapcsolatáról, férfi-nő kapcsolatokról, homoszexualitásról, a szeretet nyelvéről.
Az energia, az álmok és az események létrejöttének módja, az univerzum és a psziché kapcsolata mind szóba kerülnek ebben a műben. Számomra kevésbé érdekfeszítő könyv volt, mint az előzőek, de tartalma miatt mégis fontos része a Seth anyagoknak.


A psziché természete című könyv bemutatás


Ezek a könyvek roppant érdekfeszítőek, talán csak (az én esetemben) Rudolf Steiner munkáselőadásai múlták még ezt is felül.Jane Roberts könyvek


Hogyan fejlesszük ESP képességeinket 1966


Ez a könyv először 1966-ban került megjelenésre Amerikában. Hazánkban a Kinizsi kiadó által olvashatjuk (Az érzékeken túli tapasztalás fejlesztése) 2001 óta.
Itt sok minden van a régi Seth szövegekből. Szó esik az érzékfeletti érzékelés módjairól, gyakorlatáról, valamint Jane első tapasztalatairól, amikor Seth megjelent az életében. Ezen anyagokban az álmok, a szellemvilág, a jövő, és médiumitás mind megjelenik. A címéhez képest sok más ismeret is van benne.Jane Roberts könyvek és Seth könyvek lista


Hogyan fejlesszük ESP képességeinket (How to Develop Your ESP Power)1966
Seth megszólal (The Seth Material) 1970
Seth könyve – A lélek örök érvényessége (Seth Speaks: The Eternal Validity of the Soul) 1972
A személyes valóság természete (The Nature of Personal Reality) 1974
Kalandok a tudatban: bevezetés az aspektuspszichológiába (Adventures in Consciousness: An Introduction to Aspect Psychology) 1975
Dialogues of the Soul and Mortal Self in Time 1975 (versek)

Pszichés politika: Aspektuspszichológia-könyv (Psychic Politics: An Aspect Psychology Book) 1976
Az ismeretlen valóság I. kötet (The "Unknown" Reality Vol. 1.) 1977
Paul Cézanne világnézete (The World View of Paul Cézanne: A Psychic Interpretation) 1977
Egy amerikai filozófus folyóirata a túlvilágról (The Afterdeath Journal of An American Philosopher: The World View of William James) 1978
Az ismeretlen valóság II. kötet (The "Unknown" Reality Vol. 2.) 1979
Emir's Education in the Proper Use of Magical Powers 1979 (gyermekirodalom)

A psziché természete: Emberi kifejeződése (The Nature of the Psyche: Its Human Expression) 1979
A tömeges események természete és az egyén (The Individual and the Nature of Mass Events) 1981
Jane Istene: Pszichés kiáltvány (The God of Jane: A Psychic Manifesto) 1981
If We Live Again, Or, Public Magic and Private Love 1982 (versek)
Dreams, Evolution and Value Fulfillment 1986
Seth, álmok és tudati projekciók (Seth, Dreams and Projections of Consciousness) 1986
The Magical Approach : Seth Speaks About the Art of Creative Living 1995

Út az egészség felé (The Way Toward Health) 1997

A korai ülések (The Early Sessions) 1997 - 2002 (Az 1 – 510 ülés anyagai 9 könyvben)

A személyes ülések (The Personal Sessions) 2003 – 2005

The World View of Rembrandt 2006
Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2019.07.08. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés