2019. szeptember 7., szombat

Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek K.C. Markidestől

Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek K.C. Markidestől

Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek K.C. MarkidestőlDaszkalosz, a ciprusi mágus könyvek Kyriacos C. Markides művei, aki 1978 -tól 1991-ig összegyűjtötte a gyógyítóval és spirituális tanítóval történő élményeit.
Kyriacos Amerikában élő, ciprusi származású szerző, Daszkalosz pedig egy rendkívüli képességekkel rendelkező személy, eredeti nevén Stylianos Atteshlis.A ciprusi mágus könyv bemutatás, tartalom, élmény


1978 nyarán találkozott a szerző először Stylianos Atthesissel, azaz a ciprusi mágussal, akit csak Daszkalosznak nevez. Jó néhányszor olvastam ezt a könyvet, a mondanivalója, tanításai és az izgalmas és szórakoztató történések, párbeszédek miatt is sokszor újra kézbe vettem.
Mindjárt a második fejezetben a náci szellemek kiűzése egy fiatal zsidó lány testéből lebilincselő volt. Daszkalosz és társainak, tanítványainak munkamódszere, gyógyításai, testen kívüli – vagyis asztráltestben történő – segítéseiről bővebb képet kapunk. A tanítások az elementálokról, a pszichikus és noetikus világokról, a karma működéséről, lenyűgözőek. 


Számos alkalommal váratlan „vendég” jelenik meg, akin segíteni kell, így testközelből „láthatjuk” Daszkalosz gyógyítását, vagy más segítségét. Sok-sok jó kérdést is feltesznek neki, például materialisták, vagy a tudomány hívői, melyekre könnyedén megfelel.
Meglepő volt a föld felé zuhanó emberi űrgépezet esetén felbukkanó „földönkívüliek” esete. Daszkalosz itt a noetikus (mentális) szellemi szférákból valónak jellemezte őket, s nem más bolygó lakóinak. Kyriacos egy ízben megemlíti Castaneda élményét is, melyet a Mesék az erőről című könyvben írt le.
A materializációról és a karma átvételéről szóló fejezetek is nagyon érdekesek. A lélek viszont tévesen van meghatározva a szómagyarázatban, lásd fentebb az asztráltest említésénél a linket a részletekhez. A ciprusi mágus könyv 1985-ben jelent meg először, hazánkban 1994-ben adták ki.Hódolat a napnak könyv bemutatás, tartalom, élmény


Míg a Sztrovolosz mágusáról készült első könyv 1978 és 1983 közötti élményeket tartalmazza, a Hódolat a napnak 1984 -től 1986 -ig. A szokásos tudós, vagy „anyag” beállítottságú emberek kérdésein kívül itt szóba kerül többek között az őrület kérdése és okai is.
Nagyon jó kis beszélgetések alakulnak ki ebben a műben a legérdekesebb spirituális kérdésekről. Amellett, hogy folyamatosan tanulunk valamit, élvezzük a párbeszédeket, mindig beesik valaki, akinek sürgősen szüksége van Daszkaloszra.


Hódolat a Napnak


Nem is kicsit meghökkentő az a rész, amikor Stylianos az intelligens – de nem mindig anyagi – marslakókat mutatja be. Egyébként a más bolygókra való asztrál, vagy mentáltesti utazás Lobszang Rampa könyveiben is (különösen a trilógia harmadik részében) előfordul.
Számos esetben szüntet meg átkot, vagy fekete mágiát, ami izgalmassá teszi a történetet. Amikor a 4 elemről tanít, ott negyedik elemként – a föld, víz, tűz mellett – az étert nevezi meg, a levegő helyett. Ezt nem értettem, mert mindenhol máshol a levegő a negyedik és az éter az ötödik. Egyébként az ősi egyiptomi tudás egy része is fellelhető ezekben a tanításokban.
Ő legalább a Krisztusról, mint a Logosz egyszeri megtestesüléséről beszél, nem úgy, mint a maiak az ember Jézust egyre közönségesebbé degradáló új irányzatok. A vége felé az a hosszú beszélgetés a nagyobb társaságban szerfelett érdekes volt.
Majd a szerző, Kyriacos tudatos álmairól szóló beszámolója folyamatosan deja vu érzéseket okozott, mivel nekem is sokszor van. Ebben a könyvben a felsőbb szellemi világokra és testre már a máshol is használatos mentális világ, mentális test kifejezés van, míg az első kötetben a noetikus szó szerepelt.
Az első kötetben tévesen a lélek van megnevezve azon részünknek mely minőségében azonos az Abszolútummal, itt helyesen a szellem az, és az utolsó könyvben is. A Hódolat a Napnak 1987-ben jelent meg először.
Lángoló szív könyv bemutatás, tartalom, élmény


A Lángoló szív könyv 1987-től veszi fel a fonalat, amikor újságírók keresték fel Spyros Sathi, vagyis Daszkalosz, a ciprusi mágus egyik gyógyításának helyszínét. Mivel ekkor már megjelent az első két könyv róla, kezdett nagyobb körökben ismertté válni.
Optimális bemutatása a mértéktartó, objektivitásra törekvő, de mindent a materialista tudomány szemszögéből figyelő egyén találkozása a metafizikával Sophia esetében. Kyriacos ismerőse érdeklődik Daszkalosz tanításai iránt, bár meglehetősen szkeptikus.
Erről Jane Roberts esete jutott eszembe, aki szintén idegenkedett sok spirituális tényezőtől, különösen a reinkarnációtól. És éppen ő általa kerültek a bámulatos gazdagságú Seth anyagok az emberiség birtokába. A túlvilágban tett látogatásokról szóló történetek odaszögeznek a könyvhöz.
Nem mindennapi dolog lehet tapasztalni, ahogy sokan megteremtik odaát a hiedelmeiket, s akár évszázadokon át úgy élnek, mint a Földön, rá sem ébredve, hogy már nem ott vannak.
A Lángoló szív -ben az Atteshlis gyógyítótársává avanzsált Kosztaszról rengeteg mindent megtudhatunk életútját, és előadásait beleértve. Nem tudom hova lett viszont a fiatal Jakovosz, aki az első két kötetben végig jelen van.
Bár elképesztő a tudása, Daszkalosznak is vannak hiányosságai. Nem tudja, hogy Káin és Ábel története valójában egy okkult élmény leírása, s az is butaság, hogy János a Krisztus kedvenc tanítványa. Az „akit az úr szeretett”, a beavatásra utal, János volt az első új módon beavatott.


Lángoló szív, Stylianos Atteshlis Gnózis könyvek


Kosztasz azt mondja, hogy János – aki számukra Johannan atya – egy arkangyali lény volt és egy élet elég volt a teljes felismerésekhez. Ellenben ő is többször megtestesült a Földön, utána is, valamint a közte és Lázár közti azonosságról ezek szerint nem tudnak. A magasabb világok érzékelését szintén tanító Rudolf Steiner világosabban látta ezt az Akashá-ban, egyébként őt Kyriacos is többször említi.
Annak örültem, hogy – mint a szellemtudományban, bár nem olyan részletesen – itt is szó esik a magasabb testeink (asztrál és mentál) tudatosan átformálandó részeiről. 1989-re már nagyobb találkozót szerveztek, és alapítottak egy non-profit társaságot, olyan sok volt a Daszkalosz tudása és gyógyítása után érdeklődő.
Külföldről is mindenhonnan érkeztek. Nagy igény volt a távolinak tűnő keleti tanok mellett az európai illetve keresztény ezoterikus ősi tanítás modern köntösben való megismerésére. A Lángoló szív című könyvet 1991-ben adták ki.


Stylianos Atteshlis Gnózis könyvek


Két könyv született Sztrovolosz mágusa, azaz Stylianos Atteshlis tudásából, amelyek 1991-ben és 1994-ben jelentek meg. Az első rész a keresztény bölcseleteket, valamint az ezoterikus és metafizikai tanításokat mutatja be. Részletes útmutatásokat ad az egészség és a gyógyítás önfejlesztéséhez, továbbá az általános személyiség fejlődéséhez.
A Gnózis II. folytatja a létezés legfontosabb lényeinek bemutatását, az emberi testeket, világokat. Szó esik a tudatalatti, gondolatok, más világokkal valókapcsolatok, teremtés, ok-okozatiság működéséről és törvényeiről. Ha valakit bővebben érdekelnek ezek a témák, ajánlom a Munkáselőadások sorozatot, ami elképesztően gazdag tárháza ezen tárgyaknak.
Stylianos 1995 -ben távozott a fizikai síkról, itt maradtak viszont örökösei, a tanítványai és az általa átadott nagy tudásanyag.Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2019.09.07. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés