2019. szeptember 7., szombat

Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek K.C. Markidestől

Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek K.C. Markidestől

Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek K.C. Markidestől



Daszkalosz, a ciprusi mágus könyvek Kyriacos C. Markides művei, aki 1978 -tól 1991-ig összegyűjtötte a gyógyítóval és spirituális tanítóval történő élményeit.
Kyriacos Amerikában élő, ciprusi származású szerző, Daszkalosz pedig egy rendkívüli képességekkel rendelkező személy, eredeti nevén Stylianos Atteshlis.



A ciprusi mágus könyv bemutatás, tartalom, élmény


1978 nyarán találkozott a szerző először Stylianos Atthesissel, azaz a ciprusi mágussal, akit csak Daszkalosznak nevez. Jó néhányszor olvastam ezt a könyvet, a mondanivalója, tanításai és az izgalmas és szórakoztató történések, párbeszédek miatt is sokszor újra kézbe vettem.
Mindjárt a második fejezetben a náci szellemek kiűzése egy fiatal zsidó lány testéből lebilincselő volt. Daszkalosz és társainak, tanítványainak munkamódszere, gyógyításai, testen kívüli – vagyis asztráltestben történő – segítéseiről bővebb képet kapunk. A tanítások az elementálokról, a pszichikus és noetikus világokról, a karma működéséről, lenyűgözőek. 


Számos alkalommal váratlan „vendég” jelenik meg, akin segíteni kell, így testközelből „láthatjuk” Daszkalosz gyógyítását, vagy más segítségét. Sok-sok jó kérdést is feltesznek neki, például materialisták, vagy a tudomány hívői, melyekre könnyedén megfelel.
Meglepő volt a föld felé zuhanó emberi űrgépezet esetén felbukkanó „földönkívüliek” esete. Daszkalosz itt a noetikus (mentális) szellemi szférákból valónak jellemezte őket, s nem más bolygó lakóinak. Kyriacos egy ízben megemlíti Castaneda élményét is, melyet a Mesék az erőről című könyvben írt le.
A materializációról és a karma átvételéről szóló fejezetek is nagyon érdekesek. A lélek viszont tévesen van meghatározva a szómagyarázatban, lásd fentebb az asztráltest említésénél a linket a részletekhez. A ciprusi mágus könyv 1985-ben jelent meg először, hazánkban 1994-ben adták ki.



Hódolat a napnak könyv bemutatás, tartalom, élmény


Míg a Sztrovolosz mágusáról készült első könyv 1978 és 1983 közötti élményeket tartalmazza, a Hódolat a napnak 1984 -től 1986 -ig. A szokásos tudós, vagy „anyag” beállítottságú emberek kérdésein kívül itt szóba kerül többek között az őrület kérdése és okai is.
Nagyon jó kis beszélgetések alakulnak ki ebben a műben a legérdekesebb spirituális kérdésekről. Amellett, hogy folyamatosan tanulunk valamit, élvezzük a párbeszédeket, mindig beesik valaki, akinek sürgősen szüksége van Daszkaloszra.


Hódolat a Napnak


Nem is kicsit meghökkentő az a rész, amikor Stylianos az intelligens – de nem mindig anyagi – marslakókat mutatja be. Egyébként a más bolygókra való asztrál, vagy mentáltesti utazás Lobszang Rampa könyveiben is (különösen a trilógia harmadik részében) előfordul.
Számos esetben szüntet meg átkot, vagy fekete mágiát, ami izgalmassá teszi a történetet. Amikor a 4 elemről tanít, ott negyedik elemként – a föld, víz, tűz mellett – az étert nevezi meg, a levegő helyett. Ezt nem értettem, mert mindenhol máshol a levegő a negyedik és az éter az ötödik. Egyébként az ősi egyiptomi tudás egy része is fellelhető ezekben a tanításokban.
Ő legalább a Krisztusról, mint a Logosz egyszeri megtestesüléséről beszél, nem úgy, mint a maiak az ember Jézust egyre közönségesebbé degradáló új irányzatok. A vége felé az a hosszú beszélgetés a nagyobb társaságban szerfelett érdekes volt.
Majd a szerző, Kyriacos tudatos álmairól szóló beszámolója folyamatosan deja vu érzéseket okozott, mivel nekem is sokszor van. Ebben a könyvben a felsőbb szellemi világokra és testre már a máshol is használatos mentális világ, mentális test kifejezés van, míg az első kötetben a noetikus szó szerepelt.
Az első kötetben tévesen a lélek van megnevezve azon részünknek mely minőségében azonos az Abszolútummal, itt helyesen a szellem az, és az utolsó könyvben is. A Hódolat a Napnak 1987-ben jelent meg először.




Lángoló szív könyv bemutatás, tartalom, élmény


A Lángoló szív könyv 1987-től veszi fel a fonalat, amikor újságírók keresték fel Spyros Sathi, vagyis Daszkalosz, a ciprusi mágus egyik gyógyításának helyszínét. Mivel ekkor már megjelent az első két könyv róla, kezdett nagyobb körökben ismertté válni.
Optimális bemutatása a mértéktartó, objektivitásra törekvő, de mindent a materialista tudomány szemszögéből figyelő egyén találkozása a metafizikával Sophia esetében. Kyriacos ismerőse érdeklődik Daszkalosz tanításai iránt, bár meglehetősen szkeptikus.
Erről Jane Roberts esete jutott eszembe, aki szintén idegenkedett sok spirituális tényezőtől, különösen a reinkarnációtól. És éppen ő általa kerültek a bámulatos gazdagságú Seth anyagok az emberiség birtokába. A túlvilágban tett látogatásokról szóló történetek odaszögeznek a könyvhöz.
Nem mindennapi dolog lehet tapasztalni, ahogy sokan megteremtik odaát a hiedelmeiket, s akár évszázadokon át úgy élnek, mint a Földön, rá sem ébredve, hogy már nem ott vannak.
A Lángoló szív -ben az Atteshlis gyógyítótársává avanzsált Kosztaszról rengeteg mindent megtudhatunk életútját, és előadásait beleértve. Nem tudom hova lett viszont a fiatal Jakovosz, aki az első két kötetben végig jelen van.
Bár elképesztő a tudása, Daszkalosznak is vannak hiányosságai. Nem tudja, hogy Káin és Ábel története valójában egy okkult élmény leírása, s az is butaság, hogy János a Krisztus kedvenc tanítványa. Az „akit az úr szeretett”, a beavatásra utal, János volt az első új módon beavatott.


Lángoló szív, Stylianos Atteshlis Gnózis könyvek


Kosztasz azt mondja, hogy János – aki számukra Johannan atya – egy arkangyali lény volt és egy élet elég volt a teljes felismerésekhez. Ellenben ő is többször megtestesült a Földön, utána is, valamint a közte és Lázár közti azonosságról ezek szerint nem tudnak. A magasabb világok érzékelését szintén tanító Rudolf Steiner világosabban látta ezt az Akashá-ban, egyébként őt Kyriacos is többször említi.
Annak örültem, hogy – mint a szellemtudományban, bár nem olyan részletesen – itt is szó esik a magasabb testeink (asztrál és mentál) tudatosan átformálandó részeiről. 1989-re már nagyobb találkozót szerveztek, és alapítottak egy non-profit társaságot, olyan sok volt a Daszkalosz tudása és gyógyítása után érdeklődő.
Külföldről is mindenhonnan érkeztek. Nagy igény volt a távolinak tűnő keleti tanok mellett az európai illetve keresztény ezoterikus ősi tanítás modern köntösben való megismerésére. A Lángoló szív című könyvet 1991-ben adták ki.


Stylianos Atteshlis Gnózis könyvek


Két könyv született Sztrovolosz mágusa, azaz Stylianos Atteshlis tudásából, amelyek 1991-ben és 1994-ben jelentek meg. Az első rész a keresztény bölcseleteket, valamint az ezoterikus és metafizikai tanításokat mutatja be. Részletes útmutatásokat ad az egészség és a gyógyítás önfejlesztéséhez, továbbá az általános személyiség fejlődéséhez.
A Gnózis II. folytatja a létezés legfontosabb lényeinek bemutatását, az emberi testeket, világokat. Szó esik a tudatalatti, gondolatok, más világokkal valókapcsolatok, teremtés, ok-okozatiság működéséről és törvényeiről. Ha valakit bővebben érdekelnek ezek a témák, ajánlom a Munkáselőadások sorozatot, ami elképesztően gazdag tárháza ezen tárgyaknak.
Stylianos 1995 -ben távozott a fizikai síkról, itt maradtak viszont örökösei, a tanítványai és az általa átadott nagy tudásanyag.



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2019.09.07. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés