2021. november 4., csütörtök

Az önjáró vállalkozás könyv tartalom, ajánló

Az önjáró vállalkozás könyv tartalom, ajánló

 

 

Az önjáró vállalkozás könyv John Warrillow műve, amelynek alcíme: avagy hogyan hozz létre olyan céget, amely aktív közreműködésed nélkül is képes profitot termelni? Ez a mű az eladható vállalkozás létrehozásáról szól, és 2011 egyik legjobb üzleti könyvének ismerték el az USA -ban.




John Warrillow Az önjáró vállalkozás könyv tartalom


Alex Stappleton egy kis céget vezet, a Stappleton Agency -t. A cég kezdetben logókat, s brosúrákat tervezett, és fő beszállítója lett az MNY Banknak. Jelen helyzetben Alex volt a legfontosabb ember a cégénél, akinek rengeteg ideje elment az üzletek nyélbeütésére, vagy a munka megszervezésére.

Sajnos függésben is volt a megbízóitól, főként az említett banktól, s a cége a legkevésbé sem működött hatékonyan. A családja barátja Ted Gordon, aki már számos céget felépített és eladott. Ő pártfogásába veszi Alexet, és javaslatokat ad számára.

Alex ugyanis szorult helyzetben van, és azon gondolkodik, hogy eladja a cégét. De a Teddel való beszélgetés rádöbbenti, hogy egy kevésbé működőképes céget nem is olyan egyszerű eladni. Megteszi a javasolt lépéseket, s fokról-fokra feljebb emelkedik a kiszolgáltatottságból a nyereséges működés irányába.


John Warrillow Az önjáró vállalkozás tartalom



Az önjáró vállalkozás könyv ajánló


Az önjáró vállalkozás könyv már régóta szerepelt a kívánságlistámon, de csak most sikerült megszereznem. Könyvesboltokban már kerestem, de sosem találtam, viszont nemrégiben több könyvet rendeltem online, s ez nem hiányozhatott közülük.

Igazából nem is tudtam, hogy ez egy regény, vagy legalábbis a mondanivaló történet formájában lett megírva. A legfontosabb vállalkozói könyvek közül az A vállalkozás mítosza című könyvhöz hasonlítanám a lényegét tekintve. De itt szórakoztatóbb módon, egy sztoriban kapjuk meg az információkat.

Fokozatosan megismerjük a lépéseket miként épül fel egy eredményes cég. Mindeközben Alex hozzáállása, lelkiállapota és a személyes ereje is növekszik. Megtanulja hogyan találja meg a megfelelő embereket, és hogyan inspirálja őket a legnagyobb teljesítményre.

Bár nem olyan jó, mint a Frank Bettger üzletkötés könyvek, az ember szívesen olvassa, és mindig kíváncsi, mi történik ezután. De hogy ilyen nehéz, hosszadalmas és bonyolult egy kis céget eladni, az elég elriasztó… Azért érdekes lenne, ha nem regény formában íródik Az önjáró vállalkozás könyv, akkor milyen lett volna olvasni.

A végén ez részben meg is történik, hiszen John Warrillow összefoglalja és leírja mi az önjáró vállalkozás lényege. Ami ugyanolyan hasznos, mint Mike Michalowicz Először a profitot könyv végén írt gyakorlati útmutatója. Különösen ahogyan a tanítható, értékes és ismételhető termék, vagy szolgáltatás meghatározása hogyan működik.

 

Önjáró vállalkozás felépítése üzleti könyv

 

John Warrillow Az önjáró vállalkozás könyv végi összefoglalójában személyes tapasztalatait is leírja. Ennek olvastán máris látszik, honnan származik a könyv története. Amiken a főhős, Alex Stappleton átesett, azok nagy része a szerző életében is megtörtént.

Bár egy laikus számára nehéznek és bonyolultnak tűnhet, a megfelelő szabályok betartásával, és ezzel a tudással felvértezve egy eredményes cég felépítése és/vagy eladása jól működik. Ahhoz, hogy a kommunikáció minden formája sikeres legyen, Dale Carnegie könyveit javaslom tanulmányozni.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is! 

 

A cikk szerzői jogvédelem alatt áll – copyright © Eyn 2021.11.04. - engedély nélküli felhasználása, másolása tilos.


 

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés