2016. július 12., kedd

Jean-Pierre Montcassen A fáraó lánya könyv ajánló

Jean-Pierre Montcassen A fáraó lánya

Jean-Pierre Montcassen A fáraó lánya könyv ajánló



Jean-Pierre Montcassen A fáraó lánya könyv 2004-ben jelent meg. Jean-Pierre Montcassen „eredeti neve” Cselenyák Imre, ő számos, az ókorban játszódó romantikus-kalandos regénnyel örvendeztette meg az olvasóközönséget a 2000-es évektől.
 

A fáraó lánya történet, tartalom

Itauré különleges lány. Ozirisz földjén, az ókori Egyiptomban élnek édesanyjával, szegényes körülmények között. Gyermekkorában több különleges eset történik vele. Egyszer beleesik egy gödörbe, ahol az ott lévő mérges kígyó az ő foga által veszti életét, de nem emlékszik semmire. Máskor egy férfinak megjövendöli, hogy nagy szerencse éri, bár maga sem tudja, honnan tudja. A városban lakó jósnő is találkozik Itauréval, s elcsodálkozik képességein.
Hamarosan kiderül Itauré anyjának köze a fáraóhoz, és eléje járulnak. A lány neki is megjósol egy eseményt, s ettől kezdve többször behívatják az uralkodóhoz. Két éven át a főpapnő tanítja, majd legjobb barátnőjével, Menubbal együtt a palotába kerülnek. Csakhamar az uralkodóosztály kedvenceivé válnak szókimondásukkal és természetességükkel.

Jean-Pierre Montcassen A fáraó lánya könyv ajánló kritika, jellemzés


Kellemes kis könyv A fáraó lánya. Nem egy Kék lagúna regény, de jelen van a romantika és az egzotikum is. Ami a legjobban tetszett benne, az a pozitív hangulata. Egy könyv, amely érzelmeket varázsol elő, szórakoztat és meg is nevettet. A történelemhez nem sok köze – ami nem is baj – de amúgy igazán Egyiptomban érezheti magát az ember.
Az uralkodó osztály elég vegyes és már messze van az eredeti „isten fiaitól” (ld.: Beavatás), de sok gyengeségük ellenére számos jó tulajdonságuk is van, személyektől függően. Időnként bosszantó volt, hogy Itauré annyira odavolt Hui hercegért, aki pedig semmibe vette. 
Az meg csak még zavaróbb, hogy féltestvérek voltak. Bizonyos szempontból tipikus női-férfi karakterek voltak jelen, de másrészről megvolt a főszereplő külön egyénisége.  A kicsit misztikus dolgok is tetszettek, bár a jóslást nem szeretem. Mindent összegezve nagyon is emberi, színes egyéniségekkel teli regény A fáraó lánya. A történet végéről elmaradt a tetőpont, ettől függetlenül nem maradt hiányérzetem.


Értékelés (saját tetszési indexem)
6
(1-büntetés, 2-borzalmas, 3-nagyon gyenge, 4-gyenge, 5-közepes, elmegy, 6-jó, 7-nagyon jó, 8-kiváló, 9-nagyon kiemelkedő, 10-abszolút csúcs)

Ajánlott cikk:  A fantasy története


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!


 

Nincsenek megjegyzések:
Write megjegyzés